Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
02 Nisan 2021 Cuma 14:16
Manisa'da valilikten korkutan uyarı!

Şubat ayında koronavirüs vakalarının azaldığı Manisa’da harita bir ayda kırmızıya döndü. Kentte her 100 bin kişide pozitif vaka oranı 82.72 oldu. Bu oran ile birlikte Manisa’da haftalık pozitif vaka sayısı bin 200’, günlük vaka sayısı da ortalama 172’ye yükseldi. Artış nedeniyle Manisa Valisi Yaşar Karadeniz uyarılarda bulundu. 


KOMŞU ZİYARETİNE, TAZİYEYE GİTMEYİN


Türkiye genelinde olduğu gibi Manisa’da da vaka sayılarının arttığını dile getiren Vali Karadeniz, “Salgınla mücadelenin devam ettiğini ve mutasyona uğrayan virüsün bulaş hızının arttığını unutmayalım. Bu sebeple vatandaşlarımızın ve esnafımızın; maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda hassasiyet göstermeleri, zorunlu olmadıkça kalabalık ortamlarda bulunmamaları önem arz etmektedir. Bununla birlikte vatandaşlarımız, evlerde bulaş riskine karşı da tedbirli olmalı, aile ve komşu ziyaretleri yapmamalı, özellikle de gün, doğum günü, mevlit, taziye gibi sebeplerle bir araya gelmemelidir.Unutmayalım yaşanan vaka artışını önlemek ve kısıtlamaların artmamasını sağlamak bizim elimizdedir. Bu süreçte denetimler devam etmekte ancak vatandaşlarımıza da tedbir ve kurallara uyma konusunda önemli görevler düşmektedir. Manisalı vatandaşlarımız ve esnafımızın tedbirlere uyma konusunda gerekli hassasiyeti göstereceğine, vaka artışı ve can kayıplarının önüne geçeceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.