Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
11 Mart 2022 Cuma 18:30
Manisa'da toplu ulaşıma zam geldi

Manisa’da geçen 5 Ocak’ta toplu ulaşım ücretlerine zam gelmiş ve fiyatlar yeniden belirlenmişti. Ancak akaryakıt fiyatlarındaki artışla birlikte toplu ulaşım hizmeti de sıkıntıya girdi. Şoförler para kazanamadıklarından ve zararına çalıştıklarından yakındı. Manisa Ulaşım Koordinasyon Merkezinde yapılan toplantıda fiyatlar yeniden belirlendi. İl genelinde toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı. Manisa şehir içinde tam biniş ücreti 4.5 liradan 5.5 liraya çıktı. Öğrenci binişlerinde ise şehir içinde 2 lira 75 kuruş olan ücret 3.5 liraya yükseldi. Muradiye kampus ücretleri ise tam biniş 6, öğrenci biniş de 4 liraya çıktı.

Manisa Şoförler Odası Başkanı Salih Karaağaç, şoförlerin çok zor durumda olduklarını söyledi. Akaryakıta her gün zam geldiğini, artık esnafın geçinemez duruma düştüğünü kaydeden Karaağaç, geçen Ocak ayındaki zammın ardından yeniden zam kararı alındığını açıkladı. Ayrıca kartı olmayan ve şoför kartını kullanıp daha fazla ücret ödeyenler için düzenleme yapıldığını kaydeden Karaağaç, “Şoför kartını kullansa bile tam biniş ücreti alınacak, fazladan ücret alınmayacak. Bu ücret düzenlemesi il genelinde oldu. Çünkü artık geçinemez hale geldik. Biz de zam olsun istemeyiz ama fiyatlar ortada” dedi. 

Son Güncelleme: 11.03.2022 17:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.