Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
02 Eylül 2020 Çarşamba 18:54
Manisa Barosu yeni hizmet binasına kavuştu

Törene Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Manisa Büyükşehir Belediyesi 1. Hukuk Müşaviri Mahir Sağlam, Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Eşref Aslan, CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, İyi Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, hakimler, savcılar, avukatlar katıldı.

Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan,  “2015 yılında Baro Başkanı olduğumda elimizde bir proje vardı. Önceki dönem Baro Başkanımız Zeynel Balkız ve yönetim kurulu üyeleri tarafından satın alınmış bir arsa ve proje aşamasında bir inşaat söz konusuydu. 2015 Mart ayında o sürecin kaldığı yerden devam ettirdik. Tabi zorlu bir süreç yaşadık. Çok kolay olmuyor bu işleri başarmak. Sonuç itibariyle biz karar alıyoruz birileri bunu yapıyor ama o karar aşamalarına getirmek, buraya böyle bir binayı yapmak, Ankara’da bu temasları yürütmek, projeyi onaylatmak, gerekli kaynakları çıkarabilmek bunlar gerçekten kolay değil. Baro başkanlığı dönemlerimde birçok ilimizdeki baro hizmet binalarının açılışına gittik. Gördüğüm hizmet binaları bunun yarısı kadar. Ve baronun ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yapılmış durumdaydı. Ama bu projelerin yetersiz kaldığını, yeterli olmadığını gördük. Çünkü bir süre sonra bu binalarda gelir getiren yer olmadığında bu binaların işletilemediği, kullanılamadığını tespit ettik” dedi.

Yeni hizmet binasının çok önemli bir proje olduğunu vurgulayan Arslan, “Bu binada 3 bin 750 metrekare kapalı alanı olan bir binamız söz konusu. Binamızın alt katında bir fuaye salonu, sağ tarafında 550 kişilik bir konferans salonu söz konusudur. Alt katta batar katlı 2 ayrı odamız var. O odalar kiraya verilmek üzere tasarlandı. Ve en üst katta da açık terasımız var. Bir restaurant oluşturabilecek bir yerimiz var. Biz bu yerleri önümüzdeki süreç içerisinde kiraya vererek binanın daha kolay işletilmesi ve giderlerinin karşılanmasını sağlamaya çalışıyoruz. Girişin hemen üstünde 100 kişilik bir salonumuz var. Ayrıca staj eğitimlerini yapabileceğimiz bir salonumuz var. İdari birimlerimiz var. Bu projeyi yapmak ve bitirmek 2015-2020 yılları arası bizim 5 yılımızı aldı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Binanın tamamlanmasında belediyelerin desteğinin olduğunu açıklayan Arslan, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımızın desteği oldu. Burası eski Telekom’a ait binaydı. Telekom bu alandaki binasını uzun süre yıkmadı. Ama Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla bu alanı boşaltarak inşaatın tamamlanması sağlanmış oldu. Yine birçok aşamada hem Yunusemre İlçe Belediyemiz hem Şehzadeler Belediyemiz biz talep ettiğimizde katkıda bulundular. Onlara da huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Tabi sözlerimin başında ilk söylediğim gibi bizden önceki dönemde ben görev almadan önceki dönemde  yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza  ve o dönem başkanlık makamında bulunan Zeynel Belkız’a da katkılarından dolayı teşekkür etmek istiyorum.  Tabi bu dönem içerisinde 2 yönetim daha geçti. O süreç içerisinde yine yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Binamız tabi ileriki süreçlerde resmi olarak açılışı yapılacak ama biz önümüzdeki günlerde kullanıma başlayacağız. Burada kullanıma başladığımızda meslektaşlarımıza daha rahat hizmet vereceğiz. Örneğin en önemli projemiz burada uygulayacağımız projemiz bizim meslektaşlarımızın bir kısmı ne yazık ki tabi ki genç avukatlarımız mesleğe başladığında büyük sıkıntılar yaşadı. Bu sıkıntıların başında ofis açmadan ya da kendi evini ofis adresi göstererek ofis açamayan meslektaşlarımız var. Bu meslektaşlarımızın daha rahat çalışabilmeleri için yukarıda bir odamızı bu meslektaşlarımıza ayırdık. Meslektaşımız müvekkili ile görüşmek istediğinde ya da çalışmak istediğinde barodan randevu alacak istediği saat kadar orayı kullanma hakkı olacak. Bu da meslektaşlarımıza önümüzdeki süreçte büyük bir kolaylık sağlamış olacak.

Adli yılın başlamasıyla duruşmaların başladığını ifade eden Arslan, “Geçmiş dönemlerde zaten büyük bir zorluk sıkıntı içerisindeydik. Yargının kendi içinde sıkıntıları vardı. Binalarımızın kendi içerisinde sıkıntıları vardı yargının kullandığı yerler. 15 Temmuz Darbe Kalkışmasından sonraki süreçte yaşanan sıkıntılar var. 5 binin üzerinde hakim savcının görevden uzaklaştırılması, yeni hakim savcının göreve gelmesi bunların adaptasyonu, sürekli sorunların artması, mahkemelerin artması, binaların yetersiz kalması bunlar zaten bir sıkıntı sorun olarak vardı. Ama Mart ayında başlayan salgınla pandemi dönemiyle birlikte ayrı bir sıkıntın yaşamaya başladık. Mart ayından haziran ayına kadar duruşmalar olmadı. Adli bir anlamda adliyedeki işler neredeyse tamamına yakını durmuş oldu. Bu da meslektaşlarımıza özellikle genç meslektaşlarımıza büyük sıkıntı yarattı bunlarında bilincindeyiz. Bunu da o süreç içerisinde çok yakından gördük, gözlemledik. Biz baro olarak elimizden geldiği kadarıyla destek vermeye çalıştık meslektaşlarımıza bu anlamda ama tabi barolarımızın bu konularda özel bütçeleri olmadığı için çok bir şey yapmak mümkün olmuyor. Sonuçta baroların gelirini de avukat meslektaşlarımızın ödediği aidatlar oluşturuyor. Önümüzdeki sürecin yine salgının yaygınlaşması ile birlikte daha da sıkıntılı olacağını hep birlikte görüyoruz.  Başsavcımda burada oturup konuşuyoruz çare arıyoruz sıkıntıları birlikte aşmaya çalışıyoruz.  İnşallah bir an önce bu salgın bitecek daha sağlıklı bir ortamda çalışmaya başlayacağız” dedi.

Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu tarafından ortaokul öğrencileri arası düzenlenen Çocuk Gözü ile Hukuk ve Atatürk konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz ve Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi. Meslekte 50. yılını, 40. yılını ve 25. yılını geride bırakan avukatlara plaket takdim edildi. Konuşmaların ardından Başkan Arslan, yeni hizmet binasını misafirlere tanıttı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.