Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
16 Temmuz 2020 Perşembe 00:22
Manisa 15 Temmuz'da meydandaydı!

Manisa’da Cumhuriyet Meydanında 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü düzenlendi.

Vatandaşlar hain darbe girişiminin 4’üncü yıl dönümünde meydanı doldurdu. Ellerinde meşaleler ve Türk bayrakları taşıyan kalabalık marşlar söyledi. Programa Vali Yaşar Karadeniz, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, ilçe kaymakamları, Ak Parti İl Başkanı Salih Hızlı, MHP İl Başkanı Ömer Baysal, 15 Temmuz Gazisi Ali Tekçe, kurum müdürleri, dernek ve oda başkanları ve vatandaşlar katıldı. Törende Manisa Büyükşehir Belediyesi Mehteri konser verdi, marşlarla katılanları coşturdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ulusa sesleniş konuşması dev akranlardan vatandaşlara izletildi. Hain darbe girişiminde hayatını kaybeden 251 şehit için Kuran-ı Kerim tilaveti okundu, dualar edildi.

GENÇLER SANCAK TAŞIDI

Dünya Şampiyonu genç sporcu Ayşe Begüm Onbaşı ve bedensel engelli sporcu Sefa Yurtkölesi meşaleler eşliğinde Manisa Valisi Yaşar Karadeniz’e Türk sancağını verdi. Milli sporcular, 15 Temmuz’un yıl dönümünde Türk bayrağını taşımaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

15 TEMMUZ RUHU CANLI TUTULACAK

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz de, milletin hafızasında bu destanın canlı tutulması gerektiğini söyledi. Karadeniz," 15 Temmuz ruhunu canlı tutacağız. Şehitlerimiz rahat uyusun. Terör örgütlerine fırsat vermeyeceğiz" dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de meydanı dolduran Manisalılara seslendi. Ergün, ülkeyi kana boğmak isteyen hainlerin halk tarafından bertaraf edildiğini söyledi. Demokrasiye darbe vurmak isteyenlerin vatanseverler Türk milletini hesaba katamadıklarını kaydeden Ergün, "Vatanın bölünmez bütünlüğüne kast edenleri bir kez daha nefretle kınıyorum. Kara gecede demokrasimizi savunanları unutmayacağız" diye konuştu. Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi de, 15 Temmuz gecesi sokakta olduklarını belirterek millet için meydanları doldurdukları ifade etti. Zorlu gecesini milletin vatan sevgisi ile aşıldığını kaydeden Çerçi, bu zaferi unutturmayacaklarını söyledi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 15 Temmuz'da bir destan yazıldığını söyledi. Çelik," vatansever Türk Silahlı Kuvvetleri üniformalarının hakkını korudu. Anadolu'nun yiğit evlatları korkmadan şahadet şerbetini içti. Darbenin ilk saatlerinde şerefli savcılarımız tutuklama kararları verdi. İş makineleriyle barikatlar kurduk. Korkmadık, sinmedik, kaçmadık. 15 Temmuz'da büyük bir zafer kazandık" dedi.Nermin UÇTU  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.