Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
26 Ocak 2021 Salı 21:02
Makam şoförlüğünden dizi setine

Manisa’da Şehzadeler Belediyesi’nde makam şoförü olarak çalışan 38 yaşındaki 2 çocuk babası Rıfat Etiz, çok sevdiği Kuruluş Osman dizisinin setinde bir anda oyunculuğa adım attı. İstanbul Riva’da çekilen ‘Kuruluş Osman’ dizisini çok seven ve dizide rol alan arkadaşı Samet Aksoy sayesinde dizi setini ziyaret eden Rıfat Etiz, dizide rol almaya başladı. Televizyonda heyecanla izlediği dizide bir anda oynamaya başlayan Rıfat Etiz, Manisa’da da büyük ilgi gördü. Makam şoförlüğünden dizi setine uzanan hikaye Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in de ilgisini çekti. AK Partili Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Rıfat Etiz ve dizide rol alan Samet Aksoy’u belediyede ağırladı.

TELEVİZYONDAN İZLİYORDU, OYUNCUSU OLDU

Dizide ‘Alp’ olarak rol alan Rıfat Etiz, oyunculuğa başlamasıyla çevresindekilerin ilgi odağı haline geldiğini anlattı. Belediyedeki makam şoförlüğü işine de devam eden Rıfat Etiz, “Belediyede daha önce park bahçe müdürlüğünde tanker kullanıyordum. Gece sulamasına bakıyordum. 1 senedir de makam şoförlüğü yapıyorum. Dizide arkadaşım oynuyor. Samet Aksoy Alp rolünde yer alıyor. O, ‘Kuruluş Osman’ dizisinde Alp olarak arka planda. Ona söylemiştim ben çok beğeniyorum demiştim. Öyle bir hevesim de vardı. Onun sayesinde ajans yetkilileriyle tanıştım. Onlar yardımcı oldular. Birkaç sahnede seni gösterebiliriz dediler. Ben bir daha gitmem diye düşünüyordum ama 5 gün boyunca oradaydım.  O anı yaşadıktan sonra çok hoşuma gitmeye başladım. Bir hafta sonra yine çekim var” dedi.

MAKAM ŞOFÖRLÜĞÜNE DEVAM EDİYOR

Tarihi bir dizide rol aldığı için gurur duyduğunu dile getiren Rıfat Etiz, daha önce oyunculukla ilgili herhangi bir eğitim almadığını ancak kendini geliştirmek istediğini söyledi. Rıfat Etiz, “Daha önce oyunculukla ilgili herhangi bir eğitim almadım. Tarihi dizileri çok seviyordum. Kuruluş Osman dizisi gerçekten çok seviliyor. Oradaki atmosfer çok farklı. En ince ayrıntısına kadar planlanıyor ve dışarıdan göründüğü gibi değil. Biz belki 2 saatte diziyi izleyip bitiriyoruz ama orada çalışmalar bir hafta sürüyor. Onların içinde olmak çok heyecan verici. Ayrıca tarihte ne yaşandıysa aynı duyguyu vermeye çalışıyorlar. Bunları gördükten sonra ilgi alakam daha da arttı. Kolay bir iş değil, aynı sahneyi tekrar tekrar çekmek çok zor. Kendimi bu konuda geliştirmek istiyorum, yardım alıp daha fazla şey öğrenmek istiyorum. Oradaki oyuncuları görünce bir şevk geldi. Neden olmasın diye düşünmeye başladım. Ama buradaki makam şoförlüğü işime de devam edeceğim” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zillet 2021-01-26 21:58:24

Akp sayesinde