Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
13 Ekim 2020 Salı 19:54
Madenciler bakanlık yetkilileri ile görüşecek

Manisa'nın Soma ve Karaman'ın Ermenek ilçelerinde maaş ve tazminatlarını alamayan maden işçileri, seslerini duyurmak için Ankara’ya iki koldan yürüyüş kararı almıştı.

Yürüyüşlerini gerçekleştirmek isteyen maden işçileri Ermenek’te jandarma, soma ilçesinde ise polis engeliyle karşılaşmış, pandemi dolayısıyla yürüyüşlerine izin verilmemişti.

Ermenek’te jandarmanın biber gazı ve sert müdahelesiyle karşılaşan maden işçilerinden 3 kişi yaralanmıştı. Soma ilçesinde ise polis eşliğinde Soma maden Şehitliği’ne kadar yürüyen maden işçileri, şehitlik içinde eylem çadırı kurmuştu.

BEKLEDİKLERİ HABER GELDİ

Soma ve Karaman'ın Ermenek ilçelerinde maaş ve tazminatlarını alamayan maden işçilerinin Ankara’ya yürüme kararları sonuç getirdi. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz’in araya girmesiyle Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ve Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü yetkilileri madencilerle görüşmeyi kabul etti. Görüşmenin yarın saat 17.00’de Ankara’da TKİ Genel Müdürlüğü’nde yapılacağı öğrenildi.

“BEKLEDİĞİMİZ SONUÇ ÇIKMAZSA ANKARA’YA YÜRÜYECEĞİZ’’

Soma 301 Mezarlığı önünde açıklama yapan Bağımsız Maden-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, yarın akşam saat 17.00'da TKİ Genel Müdürlüğü'nde yapılacak toplantıya sendika yöneticileri ve işçi temsilcilerinin katılacağını söyledi.

Aksu yaptığı açıklamada, “Toplantıdan olumlu bir gelişme bekliyoruz. Biz geri dönmemek için yola çıktık. Bu sorunu çözdükten sonra geri dönmek için yola çıktık. Olumsuz bir sonuç çıkması durumunda Ankara'ya yürüyeceğiz. Bu son sözümüz’’ ifadelerini kullandı.

“UMARIZ BEKLEDİĞİMİZ SONUÇ ÇIKAR’’

Ermenek'te yapılan açıklamada konuşan direnişçi maden işçisi  Abdullah Büber ise "Umarız toplantıda olumlu bir sonuç çıkar. Temennimiz, amacımız bu. Bu akşam heyetimiz yola çıkacak. Halkımızı heyetimizi uğurlamaya çağırıyoruz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.