Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
18 Temmuz 2020 Cumartesi 13:57
LGS'de Türkiye birincisi oldu

Liselere Geçiş Sınavı sonuçları açıklandı, Manisa’da 4 öğrenci Türkiye birincisi oldu. Yunusemre ilçesinde Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu öğrencisi Yunusemre Güngör, Akhisar’da Ticaret Borsası 6 Eylül Ortaokulu öğrencisi Arda Çiftçi, Özel Bahçeşehir Ortaokulu öğrencisi Salih Faruk, Salihli’de Özel Salihli Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Ortaokulu öğrencisi Ceylin Başkurt tüm soruları doğru yaparak Türkiye birincisi olmayı başardılar.

ÇALIŞMA AZMİ VE AİLESİNİN DESTEĞİYLE BAŞARI GELDİ

Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu öğrencisi 14 yaşındaki Yunusemre Güngör, çalışma azmi ve fabrika işçisi anne babasının desteği ile rakiplerini geride bıraktı. Birçok özel okul öğrencisini geride bırakan başarılı öğrenci Yunusemre Güngör, planlı çalışma ve kitap okumayla Türkiye şampiyonlarından biri olduğunu söyledi. Ailesinin sürekli kendisine destek verdiğini anlatan Güngör ileride doktor olmak istiyor.

SÜREKLİ KİTAP OKUDU

İstanbul Erkek Lisesi’ne girmeyi hedefleyen Yunusemre Güngör, "Hedefim her zaman birinci olmaktı. 7’nci sınıftan itibaren çalışmaya başladım. Özel ders almadım, ancak belediyelerin açtığı kurslara katıldım. Gündüzleri okula gidip, akşamları evde çalıştım. Sürekli test çözdüm ve kitap okumanın bana çok büyük faydası oldu. Korona virüs döneminde evde Milli Eğitim Bakanlığı’nın çok fazla yardımı oldu, onlardan sorular çözdüm” dedi.

FABRİKADAN GELİP ÇOCUKLARIYLA DERS ÇALIŞTILAR

Fabrika işçisi baba Yasin Güngör, anne Ayşe Güngör de çocuklarıyla gurur duyuyor. Vardiyalı çalışmalarına rağmen sürekli oğullarıyla ilgilenip onunla birlikte ders çalıştıklarını anlatan baba Yasin Güngör, “Eşim de ben de fabrikada üretim elemanı olarak çalışıyoruz. İki çocuğumuz var. Oğlumun başarısından dolayı çok mutluyum, gururluyum. Ancak her zaman oğlumdan bu başarıyı bekliyordum, her zaman çalışkan bir çocuktu. Farklı bir çocuk olduğunu hissediyorduk, çok kitap okuyordu. Günde belki 2-3 kitap bitirdiği oluyordu. Başarı için planlı çalışmak gerekiyordu, oğlum da her zaman planlı çalıştı. Biz de işten gelip televizyona dalmadık, onunla birlikte derslerine ortak olduk, ders çalıştık. Annesi işten gelip o ders çalışırken kitap okuyordu. Anne babalar çocuklarına örnek olmalı, onlar ders çalışırken televizyon bakmamalı” diye konuştu.

OKULUNU GURURLANDIRDI

Okuldaki öğretmenleri de Türkiye birincisi Yunusemre Güngör’ün başarısıyla gururlandı. Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu Müdürü Mustafa Örnek, “Düzenli olarak çalıştıktan sonra başarı yakalanır. Yunusemre okul döneminde de sürekli başarılı bir öğrenciydi. Yunusemre kendi emeğini, gayretinin sonucunu aldı. Güzel başarılarla ailesini ve bizi gururlandırdı” dedi. Nermin UÇTU  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.