Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
24 Temmuz 2020 Cuma 17:49
Köylülerin biyogaz santrali tepkisi

Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Çapaklı Mahallesi sınırları içerisinde yapılması planlanan Biyogaz Santrali  gerginliğe neden oldu. Çalışmaların başlamaması için köylüler alana toplandı, tepki gösterdi. Biyogaz Santrali’nin yapımını üstlenen Ege Biyogaz Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nin çalışma yapacağı alana iş makinelerini sokmak istemeyen mahalle sakinleri yol kapattı. 
Biyogaz Santrali’nin çevresel anlamda mahallelerini tehdit ettiğini savunarak yol kapatan mahalle sakinlerine jandarma müdahale etti. Jandarmayla ile yaşanan arbede de 5 çiftçinin gözaltına alındığı ve 1 jandarma personelinin yaralandığı öğrenildi. 
Mahalle sakinlerinin avukatı ve Salihli Çevre Derneği Başkanı Seçil Ege Değerli, Biyogaz Santrali’nin yapılması için Manisa Valiliği tarafından verilen ‘ÇED gerekli Değildir’ kararın iptali için Manisa İdare Mahkemesi’ne dava açtıklarını dile getirdi. 
Manisa İdare Mahkemesi’ne açılan karar iptal davası için önce keşif yapıldığını ve sonra bilirkişi raporlarının beklendiğini ifade eden Avukat Değerli, kararın beklenmeden santrali yapacak olan şirketin iş makinelerini araziye sokmaya çalıştığını öne sürdü. 
Avukat Değerli, “15 Temmuz günü şirketin santral alanına yol yapmaya başladığı görüldü, halk bu usulsüz, hukuksuz faaliyete karşı Salihli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Ancak halen şirket çalışmalarını devam ettirmeye çalışıyor. Bu konuda mahalle sakinlerimizin direnişi sürüyor. Ama firmanın kanun tanımaz tavırlarına devletimizde ortak olmaya çalışıyor. Kaymakamlıkla yaptığımız görüşmede bize dava sonuçlanana kadar iş makinelerinin alana sokulmayacağı sözü verildi. Ancak gördük ki iş makineleri jandarma nezaretinde santralin yapılacağı alana sokulmaya çalışılıyor. Bu hukuksuzluk ve kanun tanımamazlıktır. Şimdide haklı mücadeleleri için direnen mahalle sakinlerimiz jandarmayla karşı karşıya geliyor ve bazı üreticilerimiz gözaltına alınıyor. Bu konuda hukuksal mücadelemiz sürecektir’’ diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.