Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
08 Mayıs 2020 Cuma 15:21
Koronayı yendi, başkalarına umut olmak için plazma bağışçısı oldu

Çetin İnan, bir sabah titreme ile uyandı, başka bir rahatsızlığı için gittiği hastanede durumundan şüphelenildi. İzmir’de Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nde Müdür Yardımcısı olarak görev yapan İnan’a Manisa’da yapılan testler pozitif çıktı. Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nde tedavi gören İnan, durumunun iyileşmesinin ardından taburcu edilerek, tedavisine evinde devam edildi. 14 gün izolasyon sürecini geçiren ve hastalıktan tamamen kurtulan Çetin İnan, başkalarına da umut olmak için immün plazma bağışçısı olmaya karar verdi. Tedavisinin yapıldığı Manisa’da Kızılay Kan Merkezi’ne giden Çetin İnan, immün plazma bağışladı.

Çetin İnan, “Uyandığımda vücudumda ciddi bir titreme ve bir irkilme hissettim. O gün Manisa’da planlanmış bir doktor randevum vardı.  Orada durumumdan şüphelenildi ve tomografi çekildi.Pandemi hastanesi ilan edilen Manisa’daki  Merkez Efendi Hastanesi’ndeki arkadaşlar benim yatmam gerektiğini söylediler. Tabi yattıktan sonra da bir test yapıldı. Test 2 gün sonra pozitif çıktı. Allah’a şükür ki böyle bir ülkede böyle bir Sağlık Bakanlığı, böyle bir ülke var. Böyle büyük bir ciddiyetle her şeye eğilen bir ülkedeyiz. İlaç tedavisine başlandı, 5 günlük ilaç tedavisinden sonra hekim arkadaşlarımız tedavimin evde sürdürüleceğini söyledi14 günlük de izolasyon süresinden sonra da testim negatif çıktı ve normal hayata dönmeye başladım” dedi.

“HASTALIĞA SEVİNECEK DURUMA GELDİM”

Bağışçı olmayı çok isteyen İnan, birinin hayatının kurtulmasına vesile olmaktan çok mutluluk duyduğunu söyledi. Hastalığına sevinecek durumda olduğunu ifade eden İnan, “ Plazma tedavisinden birileri umut görecekse inanın hastalanmış olmama sevineceğim. Yani ilk defa bir insan bir hastalığa sevinir mi, evet ben böyle bir hastalığa yakalanıp iyileşip faydalı olacaksam eğer bu hastalığı geçirdiğime Allah’a şükür diyecek noktaya gelirim. Çünkü insanlığa faydalı olmak düşüncesi çok farklı bir şey. Kendinizin iyileşmesinden daha da önemli bir konu. İnanın hastanede geçirilen bir gün bile yani evde geçirilen bir 6 aydan daha sıkıntılı olabilir onlar için. Bunu bilen bir insan zaten gereğini yapar” dedi.

Kızılay Kan Merkezi Doktor Çağdaş Ovalı da, Manisa’nın plazma bağışı alabilen 18’inci il olduğunu açıkladı. Ovalı, iyileşip hastaneden çıktıktan sonra 14 gün geçen, tedavisi evinde yapılanlar için de 28 günlük süreden sonra plazma bağışı yapılabildiğini ifade etti.  Ovalı, “Plazma bağışı her kişiden buraya her geldiği günde 400 mililitre alınıyor. 400 mililitre ikiye bölünerek 200 mililitre şeklinde 2 hastaya kullanılabiliyor ve aynı plazma bağışçısından haftada bir olmak üzere maksimum 3 kere alıp, yani bir hasta ya da bir iyileşmiş hasta diyeyim 6 defa 6 hasta için plazma bağışında bulunabiliyor” diye konuştu. Nermin UÇTU

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Özer Ertek 2020-05-09 18:29:39

Bu konuda böyle duyarlı davranışından ötürü sayın çetin inana teşekkür ediyorum. Bu davranışının öncü olmasını diliyorum.