Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
29 Mayıs 2020 Cuma 19:03
Koronaya yakalanan 15 sağlık personelinin durumu iyi

Manisa’nın Saruhanlı ilçesindeki Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde çalışan sağlık personelinde koronavirüs vakalarında arış görülmesi üzerine İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Başkanlığı ve Saruhanlı Devlet Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Komitesinin kararı ile hastane 23 Mayıs’ta kapatıldı.

Hastanenin yataklı servislerinde ve polikliniklerinde verilen hizmetlere geçici süre ara verilirken, tedavi gören hastalar da Manisa merkezdeki hastanelere sevk edildi. Koronavirüs testi pozitif çıkan doktor, hemşire, temizlik personeli, şoför gibi sağlık personelleri Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde filyasyon çalışmaları başladı ve virüse karşı dezenfekte işlemi yapıldı. Acil servis hizmetleri için hastane bahçesinde triyaj çadırı kurularak hastaların kontrolleri yapıldı.

HASTANEDE ÜST DÜZEY ÖNLEMLER

Saruhanlı Devlet Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Komitesi tarafından yapılan değerlendirmelerin ardından 23 Mayıs’ta kapatılan hastane bugün yeniden hizmete açıldı. Hastalar Merkezi Hekim Randevu sistemi ile tedavi ediliyor.

50 yataklı hastanede koronavirüs önlemleri kapsamında acil servis ve polikliniklerin girişinde gelen kişilerin ateşleri ölçülüyor, şüpheli görülenler pandemi hastanelerine sevk ediliyor. 6 polikliniğin hizmet verdiği hastanede, sağlık personeline iki kez üst üste sonuç negatif çıkana kadar koronavirüs testi yapılıyor.

Hastalar üst düzey önlemlerle hastanede tedavi oluyor. Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nde koronavirüs tedavisi gören 15 sağlık personelinin genel durumlarının iyi olduğu, gözlem amaçlı hastanede tutuldukları öğrenildi. Nermin UÇTU 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.