Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
05 Haziran 2020 Cuma 14:14
Koronavirüs köylere ilgiyi artırdı

Korona virüs salgını alışkanlıkları değiştirirken, ‘evde kal’ sloganı ile birlikte sokağa çıkma kısıtlamaları kent merkezinden köylere göçe neden oldu. Birçok kişi doğayla iç içe yaşamaya yöneldi. Özellikle müstakil evlere olan ilgi büyük oranda arttı. Manisa Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bahattin Akyüz de, kırsal alandaki arsalara talebin eskiye oranla çok fazlalaştığını dile getirdi. Bahattin Akyüz, “İnsanlar hem korona virüsten korunmak hem de doğayla iç içe olmak için müstakil evlere ve köylerdeki arsalara bakmaya başladı. İnsanlar arayış içine girdiler. Bütçesine göre arsa satın alıp oralarda yaşamak istiyorlar. Emlakçılara bu taleple gelen çok fazla kişi var” dedi.

BANKA KREDİLERİ DÜŞÜNCE TALEP DAHA DA FAZLALAŞTI

Akyüz, ev almak isteyenlere sunulan fırsatların da bunda etkili olduğunu ifade etti. Akyüz, “Kırsal alanlardaki arsaların birim fiyatları eskiye göre tabiî ki arttı. Banka kredileri de düşünce insanlara bir fırsat doğdu. Artık insanlar doğada yaşamak istiyor. Genellikle orta yaş ve üstü kişiler bu tarz yerlere talep gösteriyor. Korona virüs bunda çok etkili oldu. Şehirde işleri olsa bile kırsaldaki evlerinde hayatlarını sürdürmek istiyorlar” diye konuştu. Nermin UÇTU

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.