Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
02 Ekim 2020 Cuma 09:30
Kış meyveleri tezgahlara indi

Ekonomik Halk Manavı sahibi Mehmet Dizemen, meyvelerin tüketiminin özellikle bu dönemde fazlasıyla önemli olduğunu bahsetti. Dizemen, koronavirüs ile mücadelede özellikle bu dönem C vitaminine çok ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Yazın bitmesiyle kışlık meyveler ayva, nar, greyfurt, mandalina satmaya başladık. Mandalinalarımız çok güzel, Mersin’den geliyor. Ayva Adapazarı’ndan geliyor. Narlarımız, Mersin ve Emiralem’den gelmeye başladı. Kivilerimiz Yalova’dan geliyor. Bunlar hep yerli ürünlerimiz. Artık havaların soğumasıyla inşallah bol bereketli bir yıl diliyoruz. Her şey bol olsun. En büyük C vitamini taşıyan meyvelerden biri greyfurt. Greyfurt, koronavirüsün en büyük düşmanı. Bol bol greyfurt yiyin, covid olmayın. En büyük C vitamini kaynağı olan greyfurt içindeki antioksidanlar nedeniyle yenmesini tavsiye ediyoruz. Ayvalarımız taze, yeşil şimdi daha taze oldukları için. Yarın biraz daha renkleri sarararak daha da güzelleşecekler. Tatlı narımız başladı. En büyük ilaçlardan bir tanesidir. Sağlık bizim burada, sağlık bizim manavda. Meyve yiyeceksiniz, sağlığınıza kavuşacaksınız. Bütün malzemeler organik, temiz, güzel ve birinci kalite. Elmalar Denizli Çivril’den geliyor. Onlar da bol bol, taze taze ve çok güzel.” Dedi.

Koronavirüsü nedeniyle ürünlerin çok olmadığını söyleyen Dizemen, “Bu sene çok ürün yok. Ürünler şu an ilk defa çıktığı için pahalı. Narın kilosu 8 TL, elmanın kilosu 5 TL, ayvanın kilosu 8 TL, deveci armudu 8 TL, normal armutlar da 7 TL’dir. Ama onlar da biraz sert olduğu için onları da isteyen müşteri var. Şeftali artık bitti. Erik bitiyor, onun yerine artık mandalina, elma satılıyor. 15 güne kadar da portakallar da çıkacak. Yerli muzlarımız başlar, onlar da başladıktan sonra satışa devam ederiz. En iyisini getirip müşterilere sunmaya çalışıyoruz” dedi. 

Kivinin C vitamini açısından çok zengin olduğunu açıklayan Dizemen, “Kivi C vitamini deposu. Kivi de Yalova’dan geliyor. Yalova’dan geldiği için onlar en güzeli. Dünya’da Yalova kivisi sayılıdır. Birçok ülkede kivi var ama bizim Yalova kivisi sayılıdır. İnsanlardan bol bol kivi, greyfurt, ayva, elma tüketmesini istiyoruz.  İnşallah bir an önce bu covid denilen beladan kurtuluruz. Bütün Dünya bir an önce Covid-19’dan kurtulur. Biz de bunun için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. En güzel sağlıklı, birinci kalite ürünleri getirip satacağız” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.