Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
06 Kasım 2020 Cuma 16:28
Kestanede hasat zamanı

Verilen teşvikler ve fidan desteğiyle Demirci'de üretimi hızla yaygınlaşan kestane hasadı için üreticiler sabahın erken saatlerinde bahçelerine giderek, özel yapım sırıklarla kestaneleri yere düşürüyorlar. Kozalaklarıyla birlikte çuvallara doldurulan kestaneler evlerde dikenli kozalaklarından ayrılıyor.

Hasat çalışmalarını yerinde incelemek amacıyla Demirci İlçesine giden Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Çanakçı Mahallesindeki hasat çalışmasına katılarak, üreticilerle birlikte kestane topladı.

Kestane’de bu sezon üretimin verimli olmasını beklediklerini ifade eden ve hasat çalışmalarına yönelik değerlendirmelerde bulunan İl Müdürü Metin Öztürk; “İlçemizde kestane alanları dağınık, kapama bahçe ve orman içerisinde üreticilere parsellenmiş ağaçlar şeklinde bulunmaktadır. Kapama meyve bahçeleri son yıllarda kurulmaya başlamış ve artarak devam etmektedir. İlçemizde 3 bin 500 dekar alanda kestane üretimi yapılmaktadır. Toplam ağaç sayımız yaklaşık 60 bin adettir. Toplam ağaçlarımızın 20 bin adeti meyve verir durumdadır.  Bu yıl rekoltenin 550 ton civarında gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz. Kestanenin İlçemizde gelişmesi ve yaygınlaştırılması için her türlü çalışmayı desteklemekteyiz ve bu doğrultuda üreticilerimizin yanındayız. Çiftçilerimizin güzel bir hasat yılı geçirmelerini diliyor ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli olmasını temenni ediyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.