Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
02 Haziran 2020 Salı 18:42
Karaköy ve Alaybey pazar istiyor!

Manisa Valiliği Şehzadeler ve Yunusemre İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararları doğrultusunda Alaybey ve Karaköy pazarları 13 Nisan 2020 tarihi itibariyle kapatıldı. İki pazarın kapatılmasıyla sadece eski garajın orada Perşembe günleri kurulan Perşembe pazarı, hafta içi her gün açık kaldı. İlk günlerde yoğun kabalağın yaşandığı pazara insanlar eskisi gibi gitmediği için en sakin günlerini yaşamaya başladı. Her gün pazarda tezgah açmak istemeyen pazarcı esnafı normalleşme süreciyle birlikte Pazartesi günü kurulan Karaköy Pazarı ile Cumartesi günü kurulan Alaybey Pazar yerinin yeniden açılması için yetkililere çağrıda bulundu.

Pazarların yeniden eski düzende açılmasını isteyen pazarcı esnaflarından İbrahim Akburak, “Malımız perişan oluyor. Alaybey’i açmıyorlar, Horozköy ve Laleli’yi açıyorlar. Biz de istiyoruz ki Alaybey ve Karaköy açılsın. Her gün taze taze ürün getirmek varken böyle mallar bayatlanıyor. İnsanlarla kötü oluyoruz” dedi.

Bir pazaryerinde her gün pazaryerinin kurulmasının doğru olmadığını ifade eden pazarcı esnaflarından Abdullah Uygur, “Deniyor ki sosyal mesafe tam çok güzel bir şey. Bir tezgaha müşteri yanaşıyor, tezgaha 4-5 geldiği zaman sosyal mesafe kalmıyor. Bu bir saçmalık kimse kusura bakmasın. Bu durumlardan hiç memnun değiliz. Alaybey, Karaköy normal durumuna dönsün. Zaten birçok esnafımızın diğer pazaryerlerinde yeri yok. Kiminin Alaybey’de var, Karaköy’de var. Yanında 4-5 tane çalışan adam hep cebinden ödüyor” dedi.

Haftada 5 gün aynı yerde Pazar açmanın kendilerine zarar verdiğini açıklayan “Biz pazaryerlerimizi istiyoruz. Biz vatandaşlarımızın ayağına kadar hizmet götürmek istiyoruz. Akmescit Mahallesine, Lalapaşa’ya, Mutlu Mahallesi’ne, tabaneye, Ulucami’ye biz hizmet götürmek istiyoruz. Bu rantı ne marketçilere, ne de manavlara bırakmak istiyoruz. Pazaryerlerinde 1-2 lira domates, manavlarda 7-8 lira oluyor. Bu Allah’tan reva değil. Bu pazarcıyı da zulüm, vatandaşa da zulümdür. 2 lira patlıcan, 2 lira domates, 2 lira biber satıyoruz herkesin gözü önünde. Gidin Manisa’nın bir marketinde, manavında 1,5 lira domates bulun, 2 lira biber bulun söz bütün servetimi bağışlayacağım. Başta valimiz olmak üzere belediye başkanlarımıza çağrıda bulunuyorum. Pazar sorunumuzu bir an önce halletsinler” diye konuştu.

Tahsin Şeker ise, “İçişleri Bakanlığının emriyle bütün pazarlar serbest olacak. Yunusemre bir tarafta, Şehzadeler bir tarafta, Valilik bir tarafta bu pazarcının ne günahı var. Çocuğunu bir elbise alamıyor, Bağ-Kur’unu ödeyemiyor, vergisini ödeyemiyorlar. Allah’tan korksunlar. 7 gün Pazar kuruyorlar, niye Alaybey, Karaköy serbest değil. Bu esnaftan ne istiyorlar” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.