Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
15 Aralık 2020 Salı 17:23
Karaköy Pazarı'nda bir ilk yaşandı

Manisa’da kurulduğu günden beri pazartesi günleri açılan Karaköy Pazarı ilk kez Salı günü açıldı. Koronavirüs ile mücadele kapsamında Manisa Merkez’de Şehzadeler ve Yunusemre’de kurulan pazaryerlerinin günleri değiştirildi. 80 yıldır kurulan ve Türkiye’nin ilk betonarme kapalı pazaryeri olan Karaköy Pazarının günü de değişti. Pazarcı esnafı Pazartesi günleri Karaköy Pazarı’nda tezgah açarken, alınan karar gereği Salı, Çarşamba ve Perşembe günü olmak üzere haftada 3 gün kurulacak. Hem pazarcı esnafı, hem de vatandaşlar Pazartesi kurulan pazara alıştıklarını ancak alınan yeni kararın doğru olmadığını ifade ederek, Karaköy Pazarının yeniden Pazartesi günü kurulmasını istediler.

Manisa Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Halim Şener, “Bu Pazar ortalama 80 yıldır var. Türkiye’de ilk kapalı Pazar yeri buradaydı. Daha sonradan değişti. Hep pazartesi kuruldu ama pandemi nedeniyle sayın valimizin kararıyla gün olarak değişti. Valimizin kararlarına saygılıyız fakat yapılan yanlışlara da  sessiz kalmamız doğru olmaz. Sağlık her şeyden önemli. Ama  yapılan uygulamalarda da eksikler var ise belediye ve valiliklerimizle çözmek zorundayız. Kimsenin sıkıntı yaşamasını istemeyiz. Haftanın 3 günü burada  çarşı esnafı ve mahalle sakini Pazar kurulmasını istemez. Biz pazarcı esnafı olarak da haftanın bir günü iş yapar  diğer günler burada iş yapmaz. Çünkü genel olarak her semtte kurulan pazarlar var. halkımız en yakın semt pazarından alışveriş yapmakta.  Günü değişen pazarlarda  halkımız talep göstermiyor. Burada halkımız ve esnaf mağdur oluyor. Bu yüzden alınan kararların bir daha gözden geçirilmesini istiyoruz. Bizlerin fikir ve düşüncelerini alıp da uygulamalarını hayata geçirirseler daha güzel olur. Esnafımız tezgâhlarını kurallara göre kurmaya başladılar” dedi.

BAZI REYON VE TEZGAHLAR SAĞLIKLI DEĞİL

Market ve bakkal önünde açılan tezgâhların sağlık koşullarına uygun olmadığını söyleyen Şener, ”Biz pazartesi günü satış yapmadık ama marketler, bakkal önleri ve seyyarlar her tarafta atıyor. Cirit attığı gibi bunlar gayrimeşru oluyor. Bu durum bizim esnafımızın yarısının ekmeğini alıp götürüyor. Pazarcı esnafımız yağmur çamur demeden bu işi en iyi şekilde yapmak zorunda. Çünkü rekabet ediyoruz. Rekabet ettiğimiz kesimler büyük marketlere önem veriliyor. Büyük marketlerin önleri Pazar yeri gibi oldu. Seçme markette serbest biz de Pazar yerinde seçme yok. Kanunlar pazarcı esnafına mı işliyor. Bu güne kadar zor ve sıkıntılı günler geçirdik. Burada büyüklerin daha çok yardımlarını bekliyoruz. Yoksa her geçen gün pazardaki müşterimizi kaybediyoruz. Gününde kurulmayan Pazar dolayısıyla vatandaşlar markete koşuyor.  Sağlık için her şey önemli. Kapatılması gerekiyorsa tüm pazarları kapatalım. Ama dışarıdakileri de kapatalım. Tek taraflı alınan kararlara hiçbir şekilde hoş görmüyoruz. Sayın valimiz bu konuda bize çok yardımcı oldu.  Ama yanlış bilgiler verilmesini de kabul etmiyoruz. Sıkıntının en büyüğü kapalı alanlardan kaynaklanıyor. Biz açık alanda kurallara dikkat ederek eksiksiz bir şekilde hizmet ediyor” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.