Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
24 Şubat 2021 Çarşamba 16:08
İYİ Parti'den KAYSÜ açıklaması

Yunusemre Belediyesi’nin geçtiğimiz yılın Kasım ayında yapılan Belediye Meclis Toplantısı’nda KAYSÜ bedelinin yüzde 30 oranında zamlanmasına tepki gösteren ve konuyu Manisa 1. İdare Mahkemesi’ne taşıyan İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan ve meclis üyeleri hukuk mücadelesini kazandı. İYİ Partililer, “Manisalının parası cebinde kaldı” diyerek 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi.

3 Kasım 2020 tarihinde yapılan Yunusemre Belediye Meclis Toplantısı’nda, AK Parti ve MHP’li belediye meclis üyelerinin kabul oyu vermesiyle birlikte ilçede alınan KAYSÜ bedeli yüzde 30 oranında zamlanmıştı. KAYSÜ bedeline ve zam kararına tepki gösteren İYİ Partililer, konuyu mahkemeye taşıdı.

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan ve belediye meclis üyeleri, Manisa 1. İdare Mahkemesi’nde Yunusemre Belediye Başkanlığı’na karşı dava açarak, Belediye Meclis Toplantısı’nda alınan bu kararın hukuka aykırı olduğunu, Yunusemre Belediyesi’nin katı atık bertaraf tesisi olmadığı için KAYSÜ bedeli belirleyemeyeceğini ifade ederek yürütmeyi durdurma davası açtı.

Manisa 1. İdare Mahkemesi, İYİ Partili meclis üyelerinin açtığı davada talebi haklı bularak, Yunusemre Belediye Meclisi’nde kabul edilen KAYSÜ maddesine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi.

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz ve İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan’ın öncülüğünde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda, Manisa 1. İdare Mahkemesi’nin KAYSÜ kararına ilişkin basın açıklaması düzenlendi.

İYİ Parti üyeleri, “Manisalının cebinden elinizi çekin” yazılı pankartla birlikte açıklamaya destek verdi.

MAHKEME İYİ PARTİ’NİN TALEBİNİ HAKLI BULDU, VATANDAŞIN PARASI CEBİNDE KALDI

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan açıklamasında, “Bugün burada pandemi koşullarıyla mücadele eden, her ne kadar iktidar kanadı kabul etmese de Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik kriziyle mücadele eden vatandaşlarımızı, bir de KAYSÜ ücreti ile karşı karşıya bırakan AK Partili Yunusemre Belediyesi’ne karşı verdiğimiz hukuk mücadelesini kazandığımızı müjdelemek için toplandık. Peki nedir KAYSÜ ücreti? Katı Atık Yönetim Sistemi Ücretidir. Daha net bir ifade ile çöp toplama ücretidir. Tarih 3 Kasım 2020... Yunusemre Belediye Meclisi’nde İYİ Parti Grubu olarak bizim ret oyu verdiğimiz, Cumhur İttifakının oyları ile kabul edilen maddeye göre, vatandaşlarımızdan alınan KAYSÜ bedeli konutlarda yüzde 30 oranında zamlanmıştı. Bu bedellerde, öyle adaletsizlikler vardı ki bazı işletmelerde KAYSÜ ücreti %2000 artış gösterirken, bazı kurumlardan KAYSÜ ücretinin hiç alınmaması söz konusuydu. Vatandaşlarımızın konutlarına gelen su faturalarında KAYSÜ ücreti 10.90 TL iken 13.81 TL ye yükselmişti.  Vatandaşlarımızın böylesine büyük bir krizden geçtiği bu günlerde KAYSÜ bedeli adı altında yapılan soyguna karşı çıkarak, bu bedelin alınmamasına ilişkin Yunusemre Belediyesine, Manisa 1. İdare Mahkemesinde bu idari işlemin iptaline yönelik iptal davası açtık. Manisa 1. İdare Mahkemesi, talebimizi haklı bularak Yunusemre Belediye Meclisi’nde alınan ve İYİ Parti grubunun mahkemeye taşıdığı bu maddeye ilişkin yürütmeyi durdurma kararı almıştır” dedi.

“KARAR DİĞER İLÇELERE DE EMSAL TEŞKİL EDECEK”

İYİ Partili Akan, Manisa 1. İdare Mahkemesi’nin verdiği bu kararın diğer ilçe belediyelerine de emsal teşkil edeceğine vurgu yaparak, “Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanan Manisalı vatandaşlarımızın cebinden hukuksuzca alınan KAYSÜ bedeli dönemi artık kapanmış oldu. Yunusemre Belediyesi için Türk Yargısının vermiş olduğu bu kararın Manisamızın diğer ilçelerine de emsal teşkil edeceğini düşünüyoruz. Bu nedenle vatandaşlarımız için kazandığımız hukuk zaferimizin bir an önce uygulanmaya başlamasını, Yunusemreli vatandaşlarımızın su faturalarına yansıtılan KAYSÜ bedelinin bir an önce kaldırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

“VATANDAŞIMIZIN CEBİNE DOKUNAN HİÇBİR KARARA İMZA ATMAYACAĞIZ”

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan son olarak şu ifadeleri kullandı, “İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı olarak buradan bir şeyin sözünü veriyorum; Ne ben, ne de meclis üyelerimiz vatandaşımızın aleyhine olan, cebine dokunan hiç bir karara imza atmayacağız. Bu zor dönemde bile, vatandaşımızın cebindeki paraya göz diken bu düzenden hukuk önünde hesap sormaya devam edeceğiz.  Bu bizim Yunusemre Belediyesi’ne açtığımız ne ilk davadır, ne de son olacaktır. Haksızlık ve hukuksuzlukları karşısında elif gibi dimdik durmaya devam edeceğiz. Hiç şüpheniz olmasın, İYİ Parti iktidarında her şey iyi olacak”

İYİ PARTİLİ ERYILMAZ, “BU VATANDAŞ ÜST ÜSTE ZAM YAPIN DİYE SİZİ SEÇMEDİ”

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz ise, Manisa’da alınan bu kararın milat olduğunu vurgulayarak, “Bugün çok önemli bir kararı, uzun süren bir hukuk mücadelesinden sonra Manisa adına alınmasından çok mutluyuz. Biliniz ki bu kararın alınmasında İYİ Parti’nin tüm emekçilerine, İYİ Parti’nin tüm yetkili organlarına ve Yunusemre İlçe Teşkilatımızın başta başkanı olmak üzere hukuk mücadelesinde yanında olan yönetimine ve meclis üyelerine çok teşekkür ediyoruz. Bu karar, Manisa için çok önemlidir. Biliyorsunuz, Manisa’da Büyükşehir’i MHP, Yunusemre Belediyesi’ni de AK Parti yönetmektedir. Şunu biliyoruz ve inanıyoruz ki AK Parti’ye oy veren Manisalı vatandaşlarımız, Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy veren Manisalı vatandaşlarımız bu partilerin yöneticileri, belediye başkanları üst üste zam yapsın, suyu en parahlı Manisa’da içelim, katı atık bertaraf bedelini Türkiye genelinde biz ödemeyelim, daha fazla para ödeyelim diye oy vermiyorlar. Bu vatandaşın oyunu heba etmeyin. Bu vatandaş sizi seçti ama bu vatandaşı ezmeniz için, cebindeki paraya dokunmanız için sizi seçmedi. Bunun kıymetini bilin. Bu vatandaş, bu seçmen sizin velinimetinizdir. Onun için bu hukuk mücadelesinin sonunda Katı Atık Bertaraf Bedeli’nin su faturalarında Büyükşehir Belediyesi tarafından alınması, Yunusemre Belediye Meclisi’nde belirlediği kararın durdurulması, meclis kararının iptal edilmesi çok önemli bir olaydır. Bu Manisa için de, Türkiye için de bir milattır” dedi.

“BU YARGI KARARINI MİLLETİN ALEYHİNE DEĞİŞTİRİLMESİ İÇİN UZATTIĞINIZ HER ELİ SİYASİ ANLAMDA KIRARIZ!”

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz son olarak şu ifadeleri kullandı, “Hizmeti yapıyorsanız bizim verdiğimiz vergilerle yapın. Yapmadığınız hizmetin parasını almayın. Bu sizin yapmanız gereken bir hizmet. Bu kararın sonunda daha güzel kararlar için milletimiz, memleketimiz, Manisamız için İYİler olarak yılmadan yorulmadan çalışmaya söz veriyoruz. Burada iktidarın siyasi sahiplerine söylüyorum; bu yargı kararına el uzatmayın, sonuna kadar takipçisi olacağız. Bu yargı kararının, milletin aleyhine değiştirilmesi için uzattığınız her eli siyasi anlamda kırarız. Bunu böyle bilin. Bundan sonra Manisalıların yararına olan her konuda İYİ parti olarak çalışmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.