Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
03 Temmuz 2020 Cuma 11:24
İnternet kafeler 106 gün sonra açıldı

Manisa elektronik Ürün, Güvenlik Sistemleri, Telekomünikasyon Cihazları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Üzen, vatandaşlar gönül rahatlığı ile internet kafeleri ve oyun salonlarından hizmet alabileceğini söyledi.

Başkan Üzen, “Yaklaşık 106 gündür kapalı olan kafemize eskisi gibi olan bir ilgi mevcut. En kapalı olan mekanlardan biri olduğumuz için alınabilecek tüm önlemleri almış bulunmaktayız. Bu ortam uzun süreli uzaklaşmadan sonra özlenen bir ortamdı haliyle müşterilerimizin de gönül rahatlığıyla tercih ettiği işletme olduk. Yaklaşık 50 kapasiteli olan salonumuza en fazla 25 kişi olacak şekilde masalarda sosyal mesafe kurallarına uyarak devam ediyoruz. Pandemi dolayısıyla mecburen bir fiyatlarda bir artış oldu fakat biz hala müşterilerimiz için eski fiyatları uyguluyoruz. Tabi bu fiyatlarla esnafın ayakta kalması çok zor fakat bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatacağımıza inanıyorum” dedi.

Bu süreçte bu sektörden geçimini sağlayan esnafın oldukça zor bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Üzen, “Biz Manisa Elektronik Ürün Esnaf Odası olarak bu üyelerimizin sorunlarını gerekli mercilere ilettik. İlk etapta oda olarak talebelerimizin arasında bankalardan ve esnaf kefalet kooperatif kredilerine ait temmuz ayında ödenmesi gereken kredilerin tekrar ötelenmesi ve stopaj vergilerinin tamamen kaldırılması ya da 1 sene stopaj vergilerinin alınmaması gibi taleplerde bulunduk. Ayrıca yerel yönetimlerden kapalı kalınan sürelerde ilan, reklam, katı atık vergilerinin alınmaması ile ilgili taleplerde bulunduk. İnşallah bu taleplerimiz belediyeler tarafından olumlu değerlendirilir. 1 Temmuzda internet kafelerin ve oyun salonlarının açılmasında emeği geçen herkese üyelerim adına teşekkür ediyorum Allah esnafımızın kapatılmasına sebep olacak her türlü olumsuzluktan korusun” diye konuştu.

İnternet Cafe Sahibi Barış Murat Mete, bu salgında neler yaşadıklarını, normalleşmede ne gibi önlemler aldıklarını açıkladı. Mete, “106 gün çok uzun bir süreç, bu zaman zarfında ciddi sıkıntılar yaşadık. Önlem almak tabiki önemli bizden istenen tüm kuralları gelen müşterilerimiz için uymaya çalışıyoruz. Müşterilerimizin girişte ateşlerini ölçtükten sonra dezenfekte ediyoruz ve maskesiz kesinlikle müşteri kabul etmiyoruz, maskesi bulunmaya müşterilerimize maske yardımında bulunuyoruz. Temizliklerimize dikkat ediyoruz. Vatandaşların masalardan kalkmasıyla temas içinde bulundukları yerleri siliyoruz ve böylece bir sonraki müşteri için temiz bir ortam sunuyoruz. Kafemizde bulunan özel hava sistemlerimiz ile düzenli olarak havalandırıyoruz, şuan bu şekilde bir çalışma sistemi mevcut” dedi. 

Son Güncelleme: 03.07.2020 11:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.