Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
21 Eylül 2022 Çarşamba 16:03
İmar dönüşümü Manisa'da muazzam gelişime sebep olacak
Manisa nüfusunun önümüzdeki 5-10 yıllık süre içerisinde 600 ila 700 binlere ulaşacağına vurgu yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bunu şimdiden buradan söyleyebilirim. Neden diyeceksiniz? OSB’nin 6’ncı bölgesi altyapısı bitirildi, şu anda sadece arıtma tesisi kaldı. Önümüzdeki 2-3 aylık sürede oradaki arıtma tesislerinin bitirilmesiyle yeni istihdam alanları geliyor. Yeni yapılan bu altıncı bölgede istihdam edilecek insan sayısı 8 bin 500 kişi. 2 yıl içerisinde bu inşaatların başladığını varsayarsanız ve 2-3 yıllık süreçte o inşaatlar faaliyete geçtiğinde Manisa’nın nüfusu en az 100-150 bin daha artacak demektir. Bunu karşılayacak olan nedir. Şehrin dinamikleri hangi noktada. Bugün 33 yıldır yapılamayan imar planlarının önemi, işte o gün ortaya çıkacak. Yeni konut alanlarının yeni yaşam alanlarının açılabilmesi, bunun da en az 20-30 bin civarında konutun hızlı bir şekilde Manisa’da yapılacağı anlamına geliyor. Barınacak insanların kalacakları evleri yaratmak geliyor.  Manisa hızlı bir şekilde kabuğunu kıracaktır. Kabuğunu kırma noktasına geldi, artık bıçak kemiğe dayandı. O açıdan bu imar planları Manisa’nın dağla Gediz Nehrine sıkışmış bir şehrin yıllardan beri gelen gecekondu anlayışından kurtarılması anlamına geliyor” dedi.
İmar Dönüşümü Manisa’da Muazzam Bir Gelişime Sebep Olacak
Manisa’nın artık kabuğunu kırma aşamasında olduğunu ifade eden Başkan Ergün, “Yapılmış olan alanlarda da Hafsa Sultan, Cumhuriyet, Fatih Mahallesi gibi yerler, mevcut bulunduğumuz yerden Garaja kadar gidecek olan alanları, Çevre yolunun kenarındaki alanlar gibi yeni imara açılan bugün itibariyle tarla noktasında olup da 8-10 kat imara dönen yerlerden bahsediyorum. Bu, Manisa’nın bir kabuk kırmasıdır. Bir değişimidir, yeni bölgelerin açılacağı anlamına geliyor, bunu iyi görmemiz, iyi planlamamız gerekiyor. Yaklaşık 8-9 senedir, daha önceden kabul edilip sonradan iptal edilen bu imar planları, Manisa’ya maalesef 6-7 sene kaybettirdi. Artık bu işi yüzdük, yüzdük kuyruğuna getirdik. İnşallah bu dönüşüm Manisa’da önümüzdeki 5 ve 10 yıllık süre içerisinde muazzam bir gelişime sebep olacaktır. Bizler de bunun takipçisiyiz. Manisa’nın daha iyi noktalara, daha iyi şartlarda yaşam standartlarına ulaşacak konutları, projeleri ve gelişimi sağlamamız bizim görevlerimizin arasında. Bunu da bu vesileyle aktarmış olayım” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa Őziskeceli 2023-01-22 22:52:44

Fatih mahallesine kat itifaki verildimi verildiyse kac kat verildi

Avatar
Mustafa Őziskeceli 2023-01-22 22:53:06

Fatih mahallesine kat itifaki verildimi verildiyse kac kat verildi

Avatar
Mustafa Őziskeceli 2023-01-22 22:53:24

Fatih mahallesine kat itifaki verildimi verildiyse kac kat verildi

Avatar
Mustafa Őziskeceli 2023-01-22 22:53:58

Fatih mahallesine kat itifaki verildimi verildiyse kac kat verildi

Avatar
Mustafa Őziskeceli 2023-01-22 22:54:15

Fatih mahallesine kat itifaki verildimi verildiyse kac kat verildi

Avatar
Nevzat kahramanoğlu 2023-05-31 02:11:09

Karaali mah mezarlık mevkisinde imar içerisine alınmaması çok ilginç kara kocan köyüne imar veren buyuk şehir belediyesi manisanın kulağının dibine neden imar cikarmadıgni anlayamiyorum