Editör
Editör
12 Aralık 2017 Salı 07:57
İhmal varsa ortaya çıksın, tedbir alınsın!

Yaşanan acı olayın yakın tanığı olan Aygül’ün kayınbiraderi Güven Çakaloğulları, Adil Aygül’ün Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi’ne hastaneye kaldırılması ardından hastanede Acil Servisi doktorlarının canla başla müdahale ettiklerine şahit olduğunu söyledi.

Tüm doktorların Adil Aygül’ü yaşatmak adına müdahale ettiğini vurgulayan Çakaloğulları, hasta yakını olarak Acil Servis’teki görevli doktorun kendisini çağırarak “Hastamızın durumu iyi değil. Biz hastayı 8 Eylül Hastanesine sevk edeceğiz” dediler. Neden? diye sorduğumda ise doktor bana “Hastamızın hayati tehlikesi var. Hastanemizin asansörleri bozuk, hastayı bir an önce 8 Eylül Hastanesine sevk etmemiz gerekiyor” diye cevap verdi. Bu arada da gerekli tüm müdahaleler, diğer doktorlar tarafından yapılıyordu. Ben de daha iyi ve daha gelişmiş olmasından dolayı Manisa CBÜ Hastanesine sevk edilmesini istedim. Doktorun bana ifadesi ise “Biz CBÜ Hastanesi ile görüştük, hastayı kabul etmiyor” dedi. MCBÜ Hastanesi doktorları ile görüşüp görüşmediğini bilmiyorum, bana Merkez Efendi Devlet Hastanesi Acil Servisinde Adil Aygül’e müdahale eden doktorun ifadesi bu. Ben de hastayı 8 Eylül Hastanesine sevk edeceksiniz ama bugün hafta sonu, orada doktor var mı? Dediğimde görüştükleri doktorun adını söyleyerek ‘biz görüştük hazır bekliyorlar’ dedi. Yani hastanın nereye sevk edileceği planlanmış bile.”

“BİZİM REKTÖRDEN YA DA HASTANEDEN TALEBİMİZ OLMADI”

MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi’nin Adil Aygül’ün ölümü ile ilgili geçtiğimiz haftalarda gazetelerdeki beyanatını da okuduğunu söyleyen Çakaloğulları, “Ben sadece Merkez Efendi Devlet Hastanesi Acil Servisinde hastamıza müdahale eden doktora Manisa CBÜ Hastanesine sevk edilmesini istediğimi söyledim. Bizzat kendimiz MCBÜ Hastanesini aramadık. Ben hastane seçmek adına doktorlara tercihimizin üniversiteden yana olduğunu belirttim.  Ben doktoru tanımam, adını da bilmiyorum ama bana doktorun dediği “MCBÜ Hastanesi ile görüştük ve hastayı kabul etmediler” diyerek ambulansın çağrıldığını ve hastanın 8 Eylül Hastanesine sevk edileceğini ve hastanın orada doktorlar tarafından karşılanacağını ve herkesin hazır beklediğini söyledi. Hastamızın hastaneye gelirken yolda kalbinin durduğunu ve yeniden hayata döndürüldüğünü öğrendik. Zaten hastanede yapılan müdahaleden sonra da vefat haberi geldi” diye konuştu.

DOKTORLAR MCBÜ’YE KABUL EDİLMEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Ayrıca Aygül’ü aracıyla Merkez Efendi Devlet Hastanesi’ne götüren ve olayın yakın tanıklarından olan nakliyeci İbrahim Şimşek de, acil servis doktorlarının kendilerine MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi ile görüştüklerini ve yer olmadığından dolayı kabul edilmediğini söylediklerini vurguladı. Nakliyecilik yapan Şimşek, olay günü merhum Aygül’ü bir an önce hastaneye yetiştirmek adına büyük bir özveriyle çabalayan kişilerden birisi.

Öte yandan, aile söz konusu olayı kendilerine taziye ziyaretine gelen AK Parti 22., 23. ve 24. Dönem Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi’ye de anlatmış, Merkez Efendi’de asansörlerin bozuk olması nedeniyle sevk edildiğini, MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi’ne kabul edilmediklerini dile getirmişti. Tanrıverdi ise konuyla ilgileneceğini belirtmişti.

REKTÖR ÇELEBİ MCBÜ HASTANESİ HİÇ ARANMADI DEMİŞTİ

Öte yandan geçtiğimiz hafta sonu Rektörlük binasında basın toplantısı düzenleyen MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi ise bir gazetecinin Adil Aygül’ün ölümüne ilişkin sorusu üzerine üniversite hastanesinin hiç aranmadığını ileri sürmüş ve bu konu hakkında haber yapan gazete hakkında yargıya başvuracaklarını açıklamıştı.

Rektör Çelebi, basın toplantısında konuya ilişkin ‘şayet arandığı haberi doğru olsaydı tüm gazeteler bunu yazardı, oysa bu haberi bir gazete yazdı’ mantığıyla hareket ettiğini dile getirmişti.

AİLEDEN “İHMALİ OLAN VARSA BULUNSUN” TALEBİ

Aile ise yaşanan durum karşısında çok üzgün olduklarını, bugüne kadar kimseden şikayetçi olmadıklarını ve olmayacaklarını belirttiler. Sadece başka canların yanmaması adına, olayda şayet ihmali söz konusu olan varsa tespit edilerek gerekli önlem ve tedbirin alınması talebinde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Manisalı 2017-12-13 22:15:46

Manisa nın Sağlıkta ne halde olduğu ortada
Sorumlular ise hala koltuk peşinde .....
Vahh halimize

Avatar
Yasemin Sipahi 2019-06-22 21:14:14

Manisa daki tüm sağlık kurumlarının Allah Kahraman bela etsin, bunları açanlara, isletenlere, çalışanlara lanet olsun

Avatar
Yasemin Sipahi 2019-06-22 21:15:14

Manisa daki tüm sağlık kurumlarının Allah Kahru bela etsin, bunları açanlara, isletenlere, çalışanlara lanet olsun