Editör
Editör
21 Eylül 2017 Perşembe 12:29
Hem duygulandılar hem gururlandılar

Manisa’da 1975-1980 yılları arasında, Celal Bayar Üniversitesi Spor Akademisi’nde okuyan ülkücüler, 42 yıl sonra Manisa’da yeniden buluştu. Manisa’daki arkadaşları Ersoy Arslan, Kenan Tozak ve İbrahim Arif Özbilgin tarafından misafir edilen grup önce şehit il başkanı Cemil Çöllü’nün mezarını ziyaret ederek ol yıllarda şehit olan diğer arkadaşları için de duala okudular. Grup, ardından eğitim gördükleri okulu ziyaret ederek 42 yıllık hatıralarını canlandırdılar. Bu ziyaretin de ardından Atatürk Kent Parkı’nda öğlen yemeği yiyen ekibe, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Başkan Cengiz Ergün’ü temsilen eşlik etti. 42 yıl önce Manisa’da okuyan ekip ardından da Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı, Cemil Çöllü Parkı, Fırat Çakıroğlu Kavşağı, Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı gibi noktaları gezdikten sonra Çanakkale Şehitleri Müzesi’ne de ziyaret gerçekleştirdi. MCBÜ Öğretim Görevlisi Kenan Tozak’ın rehberliğinde Çanakkale kahramanları yad edildi. Ekip en son, gençlik yıllarında en çok vakit geçirdikleri yerlerden birisi olan Ulupark’a geçtiler. 42 yıl önce, öğrencilik yıllarında da Sabahattin Kayhan’ın işlettiği Ulupark’ta, Kayhan’la birlikte çay içtiler. 42 yıl önce Türkiye’nin dört bir tarafından Manisa’ya yüksek öğrenim görmek ve Türk insanına hizmet etmek için gelen, fakat anarşi ve terörün o yıllarda baş göstermesiyle okudukları kenti de savunan dönemin gençleri, bugün Manisa’da gördükleri eserler nedeniyle büyük bir gurur içinde olduklarını söylediler. O yıllarda verdikleri mücadelenin ilerleyen yıllarda meyvesini aldığını gördüklerini kaydeden grup, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ederken, bundan sonraki çalışmalarında da başarılar dilediler.

Ekipten Prof. Dr. Turgut Kaplan, “Manisa’da 40 yıl önce Spor Akademisinde birlikte olduğum arkadaşlarımla 40 yıl sonra tekrar birlikte olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadım. Manisa’dan irtibatımı kesmediğimden arkadaşlarımın yaşadığı Manisa’da olma heyecanını daha net gözlemledim. Mezuniyetten sonra ilk defa Manisa’ya gelen arkadaşlarımın yapılan hizmetleri takdirle karşıladıklarına şahit oldum. Manisa’ya hizmet eden ve etmeye devam eden herkese minnettarız. Başta Büyük Şehir belediye başkanı sayın Cengiz Ergün’e, bizlerle birlikte olan gönül insanı büyükşehir belediyesi grup başkan vekili sayın Mehmet Güzgülü’ye ve emeği geçenle sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Mehmet Tatlıcı: “Hafta sonu Manisa’da Gençlik ve Spor Akademisi mezunları 40 yıl sonra bir araya gelme fırsatı bulduk. Manisa’da yapmış olduğumuz ziyaretlerle 40 yıl önceki anılarımızı tazeledik. Vefat eden olan arkadaşlarımızı rahmetle andık, hüzünlendik. Görmediğimiz eski dostlarla görüşüp kucaklaştık. Bilhassa son yıllarda Manisa’da yapılan güzel hizmetleri görme fırsatı bulduk. Manisa’nın ne büyük bir değişim yaşadığına şahit olduk ve imrendik. Kavşak düzenlemeleri, caddeleri, sokakları, yeşil alanlarıyla tertemiz ve yemyeşil bir Manisa. Başta büyükşehir belediye başkanı sayın Cengiz Ergün’e, bizleri yalnız bırakmayan, Manisa büyük şehir belediye grup başkan vekili sayın Mehmet Güzgülü’ye, daire başkanı dönem arkadaşımız sayın Ersoy Arslan’a teşekkür etmeyi bir borç biliriz.” dedi.

Murat Sancak, “40 yıl önce Manisa Gençlik ve Spor Akademisinde birlikte okuduğumuz, kader birliği yaptığımız arkadaşlarımızla 40 yıl sonra tekrar bir araya gelmenin heyecanını yaşadık. Manisa’nın çehresinin değiştiğini gözlemledik. Manisa’da anıtlaşmış isimlerin unutulmadığına şahit olduk. Alparslan Türkeş viyadüğü, Cemil Çöllü kavşağı ve parkı, şehit Muhsin Yazıcıoğlu caddesinde yaşatılan isimlerle hüzünlendik, gururlandık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Güzel hizmetlerin çoğalarak artmasını temenni ediyoruz. Buluşmamızı sağlayan organizasyonu gerçekleştiren arkadaşlarımıza, Manisa büyük şehir Belediyesi grup başkan vekili sayın Mehmet Güzgülü’ye, onun şahsında belediye Başkanımız sayın Cengiz Ergün’e gösterdikleri misafirperlikten dolayı teşekkür eder şükranlarımı sunarım.” dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Aydın Çelebi, “Hafta sonu Manisa'da yapılan Gençlik ve Spor Akademisi mezunları toplantısı münasebetiyle 40 yıl sonra bir araya geldik. Organize eden arkadaşlara teşekkür ediyorum. Manisa'da yapmış olduğumuz ziyaretler ile 40 yıl önce ki anılarımızı tazeledik. Görmediğimiz dostlarımızı görme fırsatını bulduk. Manisa ilimizin nereden nereye geldiğine şahit olduk. Manisa'ya yapılan kalıcı hizmetler göğsümüzü kabarttı. Diğer illerimize de örnek olması dileğiyle, bu hizmetlerin hayata geçirilmesini sağlayan başta Büyük Şehir Belediye Başkanı sayın Cengiz Ergün'e, bizleri yalnız bırakmayan Belediye grup Başkan Vekili sayın Mehmet Güzgülü'ye, daire Başkanı sayın Ersoy Arslan'a ve bütün emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.