Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
17 Mayıs 2021 Pazartesi 14:09
Hastane ve bankalarda büyük kalabalık!

Tam kapanmanın sona ermesinin ardından Manisalılar sokağa döküldü. Bankalar, fatura ödeme merkezleri ile ATM önlerinde uzun kuyrukların olduğu gözlendi. Manisa Tabip Odası Başkanı Şahut Duran, tam kapanmanın salgını ortadan kaldırmadığını belirterek, ‘rehavete kapılmayın’ çağrısı yaptı. 


Covid-19 vaka sayılarının 60 bini bulmanın ardından yaşanan 17 günlük tam kapanmanın sona ermesiyle sessizliğe bürünen kentlerde hareketlilikler tekrar başladı. Kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte 17 gün evlerinde kalan vatandaşlar, dışarı çıkmanın mutluluğunu yaşarken, kentlerin bazı noktalarında ürküten yoğunlukların tekrar oluşmasına sebep oldu.
HASTANELERDE, BANKALARDA KALABALIK
17 günlük kapanmada sessizliğe bürünen Manisa, kısıtlamaların kalktığı ilk gün eski hareketliliğine kavuştu. Kısıtlamanın sonlandığı ilk günde kendisine dışarı atan vatandaşların birçoğunun fatura ödeme noktalarına, bankalara ve ATM’lere akın ettiği gözlendi. Banka önlerinde ve ödeme noktalarında uzun kuyrukların oluşması dikkat çekti.
Kapanma süresi boyunca hastanelerden sağlık hizmeti alamayan vatandaşlar ise hastanelerin polikliniklerinde yoğunluğun oluşmasına neden oldu.
“TAM KAPANMA KAĞIT ÜSTÜNDE KALDI”
Manisa Tabip Odası Başkanı Şahut Duran, 17 günlük kısıtlamanın kalkmasıyla birlikte kentlerde ilk gün yaşanan yoğunluğun tekrar vaka sayılarının yükselmesine sebep olabileceğini dile getirdi.
17 günlük kapanmanın vaka sayılarını hedeflenen 5 binin seviyelerine düşürmediğine dikkat çeken Tabip Odası Başkanı Duran şu ifadelere yer verdi; “17 günlük tam kapanma bilim kurulunun hedeflediği sonucu vermedi. Yani tam kapanma esasında kağıt üstünde kaldı. Önceki kısıtlamalarda çok bir fark olmadı. Kısıtlamalarda çeşitli sektörlerdeki işyerleri kapandı, esnaf kapandı, ancak vatandaş fırsatını buldukça dışarıdaydı. Tam kapanma vaka sayılarında düşüş yaşanmasına sebep olabilir. Ancak bu salgının tamamen kontrol altına alındığı anlamına gelmez. Hastalığın bulaşıcılığı halen devam ediyor. Risk halen yüksek. Şuanda vatandaşlarımız tam normalleşmeye geçildiğini zannediyor. Bir rehavete kapılma var. Bu tehlikeli bir durum. Önümüzdeki birkaç gün daha tablolarda vaka düşüşlerini görebiliriz. Ancak sokaklarda, caddelerde yaşanan bu yoğunluk vaka sayılarında bir artışın yaşanacağını gösteriyor.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.