Editör
Editör
01 Aralık 2017 Cuma 13:10
Geçit Görevlisi öğrenciler işbaşında

Şehzadeler ve Yunusemre İlçeleri’nde belirlenen gönüllü 60 Okul Geçit görevlisi öğrenciye Manisa Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Büro Amirliği tarafından, İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda önce teorik sonra, uygulamalı eğitim verildi.

Teorik eğitim veren Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Büro Amirliği’nde görevli trafik polisi Osman Gül, görevlilerin amacının öğrencilerin okul giriş ve çıkışlarında karşıdan karşıya güvenli bir şekilde geçmesini sağlamak olduğunu ifade etti.

Okul geçit görevlisi öğrencinin üzerindeki kıyafeti ve elindeki ‘Dur’ ile ‘Geç’ levhalarıyla trafiğin akışını sağlayacağını kaydeden Gül, geçit görevlilerin ikazlarına uymayan sürücülere de cezai işlem uygulanacağını vurgulayarak şöyle konuştu:

“Eğer bir okul geçit görevlimizin ‘Dur’ veya ‘Geç’ ikazını uymayan sürücü olursa, görevli öğrencimiz kendisine verdiğimiz tutanakla bu sürücüyü bize plakasını, tarihini ve yeri bildirerek iletecek. Geçit görevlisinin dur ikazına uymayan sürücüye ‘Dur’ ihtarına uymamaktan 209 TL idari para cezası uygulanacak. Eğer bir sürücü okul geçitlerinin aracını park etmiş ve bu durum bize geçit görevlisi tutanakla bildirilirse bu sürücümüze ise ‘Okul Geçitine Park Etmekten’ dolayı 95 TL idari para cezası uygulayacağız. Bu nedenle sürücülerimizi okul görevlisi öğrencilerimizin ikazlarına uymaları uyarısında bulunuyoruz.”

Konferans salonunda verilen teorik eğitimin ardından trafik polisleri tarafından İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin önündeki okul geçidinde gönülle geçit görevlisi öğrencilere uygulamalı olarak eğitim verildi.

Verilen eğitime öğretmenler ve öğrencilerin yanı sıra Manisa Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdür Vekili Ali Koyuncu da katıldı. (Turgay Duyar)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.