Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
29 Haziran 2020 Pazartesi 14:41
Gazetecilere saldırıya tepki ve kınama!

Manisa Gazeteciler Cemiyeti'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi :

"Halkın haber almasında canla başla çalışan, mesai mefhumu gözetmeksizin görev yapan basın çalışanları maalesef zaman zaman çeşitli engellemelere ve saldırılara maruz kalmaktadır. Son örnek dün akşam yaşanmıştır… 28 Haziran 2020 Pazar günü saat 19.30 sıralarında Muradiye OSB’de bir fabrikada çıkan yangını haber yapmak üzere söz konusu yere intikal eden Anadolu Ajansı temsilcisi Ahmet Bayram, Habertürk ve Akşam gazetelerinin temsilcisi Ahmet Ünsal ile o an olay yerinde bulunan bazı meslektaşlarınıza mâni olunmaya çalışılmış, sözlü saldırı ve darp gerçekleşmiştir. Basın mensubu arkadaşlarımıza yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz! Olayı gerçekleştiren görevlilere yasalar çerçevesinde gerekli cezanın verilmesini bekliyor ve olayın takipçisi olduğumuzu tüm kamuoyuna ilan ediyoruz. Arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyor bu tür olayların bir daha yaşanmaması dileği ile üzüntülerimizi belirtiyoruz."

Manisa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Duyar ise, "Manisa basınına yapılan saldırı, tüm basın camiasını derinden yaralamıştır. Haber yapmak maksadı ile olay yerine giden derneğimiz üyesi olan AA Muhabiri Ahmet Bayram’a çekim yaptığı sırada saldırılmış, görüntü alması engellenmeye çalışılarak sonunda darp edilmiştir. Manisa basınına yapılan saldırı, tüm basın camiasını derinden yaralamıştır. Bu maksatla meslektaşımıza yapılan bu acımasız saldırıyı şiddetle kınıyor, meslektaşlarımıza ve çalıştıkları kurumlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." dedi.

Dernek Başkanı Duyar, AA Muhabiri Ahmet Bayram'ın darp raporu alarak, kimliği tespit edilen şahıstan davacı olduğunu sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 29.06.2020 18:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.