Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
13 Mayıs 2022 Cuma 17:15
Fransız yatırımcılardan Manisa’ya 5 milyon euroluk yatırım

Sanayi ve sağlık için gaz, teknoloji ve hizmetlerde önde gelen şirketlerden olan Air Liquide, Manisa’daki tesisini yenileyerek yatırımlarını artırdı. Air Liquide’nin Manisa’daki yenilenen tesisinde açılış töreni düzenlendi. Törene Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri Derneği Başkanı Kadir Murat Çam, MOSB Başkan Danışmanı Nihat Akyol, MOSB Bölge Müdürü Funda Karaboran, Air Liquide Türkiye Genel Müdürü Souhel Bousta, Air Liquide Orta Güney Avrupa Direktörü Bertrand Saraux katıldı.

KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETEN TESİS

 Manisa OSB’de yer alan ve 132 adet güneş paneli ile donatılan tüp dolum tesisi yıl boyunca yüzde 50’nin üzerinde güneş enerjisi kullanarak karbon ayak izinin azaltılmasını sağlayacak. Kurulan son teknoloji dolum ekipmanları ile Manisa tesisinde yüzde 50 kapasite artışı elde ederek azot, oksijen, argon, karbondioksit ve karışım gazların dolumunda özellikle gaz altı kaynak ve gıda üretim alanlarında daha çok firmaya hizmet verecek.

5 MİLYON EUROLUK YATIRIM

Açılış töreninde konuşan Air Liquide Türkiye Genel Müdürü Souhel Bousta, “Türkiye’de uzun yıllardır yatırım yapmaya devam ediyoruz. Manisa tesisinde amacımız, uygulamalarımız ve inovasyonlarımızla endüstriyel müşterilerimize değer sunmak, Türkiye sanayisinin rekabetçiliğine ve ülkenin yenilenebilir enerjilere geçiş sürecine katkı sağlamaktır. Kurulduğu günden itibaren uluslar arası pazarlarda faaliyette bulunmayı hedeflemiştir. Türkiye’de de bu hedef doğrultusunda yatırımlar yapmaktadır. Uluslar arası anlamda faaliyet göstermek uzun vadeli ciddi yatırımlar yapmak demektir. Türkiye’deki faaliyetlerimize 2011 yılında başladık. Şu an 4 tane hava ayrıştırma ünitesi ve 3 tane tüp dolum tesisi de faaliyet gösteriyor. Türkiye’de hizmet verdiğimiz müşterilere gururla söylüyoruz ki sunduğumuz ürün ve çeşitleri ile rekabet güçlerini artırıyoruz. Aynı zamanda sunduğumuz çözümler emniyet ve kalite anlamında da en üst seviyededir. Yenilenmiş tüp dolum tesisimiz 5 milyon euroluk bir yatırım anlamına geliyor. En son teknoloji ile donatılmış, kendi elektriğini büyük ölçüde üretebilecek bir tesistir” dedi.

ÜRETİM KAPASİTESİ YÜZDE 50 ARTIYOR

Air Liquide Orta Güney Avrupa Direktörü Bertrand Saraux üretim kapasitesi artışına dikkat çekti. Bertrand Saraux , “ Bu yatırım Manisa sanayisine yönelik ileriye dönük bir yatırım. Aynı zamanda da bu bölgedeki müşterilimize dünya standartlarında ürün ve hizmet sunacağımızın bir garantisi. Yatırımımız Air Liquide grubunun yeni stratejisiyle birebir uyum içerisinde. Tesisimizde ürün kalitesini daha ileriye taşıyacağımızı belirtmek isterim. Yeni teknolojiyle üretim kapasitemizi yüzde 50 artırıyoruz. Dijitalleşme adımlarında da yenilikler getiriyor. Bütün tüplerimizin hem durumlarını hem nerede olduklarını takip edebiliyoruz. Enerji dönüşümü konusunda da ciddi anlamda hedeflerimiz var. 2025’ten itibaren karbon emisyonlarını ciddi oranda düşürmeyi hedefliyoruz.Bu tesisimizde de 132 adet güneş paneli var.Bu da bizim enerji dönüşümü projemize büyük bir katkıda bulunuyor” diye konuştu.

FRANSIZ YATIRIMCILAR TÜRKİYE EKONOMİSİNE GÜVENİYOR

 Açılış töreninde konuşan Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Bölümü Direktörü Abdenor Brahmi, Fransız yatırımcıların Türkiye ekonomisine güven duyduğunu söyledi. Son 5 yılda 5 milyar euroluk yatırım yapıldığını ve bu yatırımların önümüzdeki günlerde artacağını ifade eden Abdenor Brahmi,” Yenilenmiş Manisa tesisi Fransız şirketlerinin Türkiye’ye ne kadar ilgi gösterdiğini kanıtlıyor. Son 5 yılda Fransız şirketlerin Türkiye’ye yaptığı direk yatırım 5 milyar euro seviyesinde. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde 750 milyon euro bir yatırım daha gelecek. Küresel ekonomik belirsizliklere rağmen Air Liquide Türkiye’ye yatırım yapan Fransız şirketlerinden bir tanesi. Bu da gösteriyor ki Air Liquide Türkiye’nin genel ekonomik gidişatına güven duyuyor. Aynı zamanda da bu verimlilik Türk ekonomisinin, sanayisinin daha rekabetçi olmasının yolunu açacaktır. Yenilenmiş tesisimiz ful otomasyonla çalışıyor. Şu anda azot, oksijen, karbondioksit ve muhtelif karışımları doldurabiliyoruz” dedi.

İSTİHDAMI ARTIRACAK

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, “Başta sağlık tesislerimiz olmak üzere birçok tesisimize hizmet verecek bir yatırım. İlave istihdam da sağlayacak. Manisa’nın gelişmesi ve güçlenmesi anlamında önemli bir yatırımdır. Yeni yatırımları hem ilimiz hem de ülkemiz için bekliyoruz” diye konuştu.

Tesisin açılış töreninde konuşan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz da, kentin bir sanayi merkezi olduğunu belirterek, yeni yatırımlarla birlikte daha fazla güçleneceğini söyledi. Manisa’ya 3 tane daha OSB kazandırılacağını kaydeden Mehmet Yılmaz, “Manisa artık Avrupa’nın ve Türkiye’nin en üst düzeyde cazibe noktası olan sanayi bölgelerinden teki olacak” dedi.

Konuşmaların ardından Air Liquide Manisa tüp dolum tesisinin açılış kurdelesi kesildi.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.