Editör
Editör
01 Şubat 2017 Çarşamba 15:29
FETÖ davaları Mart'ta

15 Temmuz Darbe girişiminden sonra Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü/Parelel Devlet Yapılanması(FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında bu zamana kadar il genelinde yaklaşık 650 kişi tutuklanarak Manisa T Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

Soruşturma kapsamında tutuklu bulunanların iddianameleri son durumu hakkında kısa bir açıklamada bulunan Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, şuanda iddianamelerin hazırlanmasının devam ettiğini belirtti. Cumhuriyet Başsavcısı Şimşek yaptığı açıklamada, “FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen kişilerin 3-4 ana dosyasının iddianameleri Şubat ayı sonu itibariyle tamamlanacak. Mart ayı içerisinde ilk duruşmaları görülecek. Davaları görüleceği duruşmalar için Manisa Adliyemizin içerisinde özel bir salon hazırladık. Şuanda iç mefruşat çalışmaları devam ediyor. Salon Şubat ayı içerisinde tamamen hazır olacak’’ diye konuştu.

AVUKATLARDAN İSTİFA EDEN YOK

Manisa Baro Başkanı Ali Arslan ise, FETÖ davalarının Mart ayı içerisinde başlayacağının bilgisinin kendilerine de ulaştığını belirterek, Manisa’da İzmir’deki gibi CMK uyarınca atanan avukatların istifa etmesinin söz konusu olmadığını dile getirdi. Baro Başkanı Arslan yaptığı açıklamada, Baro’nun CMK listesinde 200 avukatın bulunduğunu ifade ederek, soruşturma kapsamında tutukluların ifadeleri sırasında listeye göre görevlendirmelerin yapıldığını dile getirdi.

Baro Başkanı Arslan yaptığı açıklamada, “İddianamelerin son aşamaya gelindiğini duyduk. Ayrıca duruşmanın görülmesi için Manisa Adliyesi’nin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yanındaki geniş bir salon ayarlandı. Ayrıca soruşturma kapsamında gözaltına alınan kişilerin ifadelerinin alınması sırasında CMK uyarınca baromuz tarafından gerekli görevlendirmeler yapılmıştı. Davalar görülmeye başlandığı sırada bu görevlendirmeler yapılacak. Ama toplumumuzda ‘Bu FETÖcünün avukatlığını yapıyor, Buda FETÖcüdür’ diye bir yargı oluşmasın. Avukatlar kendi görevlerini yapıyorlar. Avukatların görevleri yargılanan kişiye hukuki yardımda bulunmaktır. Avukat savunduğu kişinin düşünceleriyle, eylemleriyle özleşti anlamına gelmez. O zaman hırsızı savururken hırsız, tecavüzcüyü savunurken tecavüzcü anlamına mı gelecek. Bu anlamda bir yakıştırma kimse getiremez. Avukatlar olarak biz üzerimize düşen görevi yasallar çerçevesinde yapmaya gayret gösteririz’’ diye konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.