Editör
Editör
15 Şubat 2020 Cumartesi 18:18
Eğitim Sen’den Turgutlu açıklaması

Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel, “Turgutlu 'da Üyemiz Erhan Yüksel Okul Müdürünün ve Müdür Yardımcısının yazdığı tutanak ile açığa alınmıştır. Planlanması, uygulanması ve sonucu itibarı ile çok konuşulacak, tartışılacak ve hukukta yerinin ne olacağı merakla beklenen bir duruma gelinmiştir” dedi.

Demirel, olayın şöyle seyrettiğini iddia etti; “ 1-Okul Müdürü Hasan Ferdi Turgutlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine 2019 yılı Ekim ayında atanmıştır. Atandığında akşam saat 17.30'da okuldaki öğretmenler ile tanışma toplantısı yapmıştır. Üyemiz Erhan Yüksel toplantının mesai saati bitimi olan 17.30'den sonra yapılmasının doğru ve yasal olmadığını belirterek toplantıya katılmayacağını bildirmiş ve katılmamıştır.

2-Bir süre sonra yine yasal hak olan, meslekte 25 yılını dolduran her öğretmenin hakkı nöbet tutmaktan muaf olma talebi olmuştur.

3-Okulda öğrencilerin boş geçen bazı derslerine branşı beden eğitimi olan okul müdür yardımcısının girerek öğrencilere dinsel eğitim verdiğini, bu yapılanın doğru olmadığını çeşitli sohbetlerde dile getirmiş son olarak da öğretmenler kurulunda ifade etmiştir.

4- İkinci dönemin başlangıcı olan 3 şubat 2020 tarihinde öğretmenlere verilen ders programında ders programının herkese adil şekilde yapılmadığı konusu okul öğretmenleri arasında konuşulmuştur. Sadece Üyemiz Erhan Yüksel değil okuldaki bir çok öğretmen de ders programının adil olmadığını dillendirmiş ancak üyemiz Erhan Yüksel de bu konuda fikir beyan edenlerden olunca yine okul müdürünün dikkatini çekmiştir.

Bu gibi olgular sonrasında 3 Şubat 2020 Salı günü Okul Müdürü ve Müdür Yardımcısı Üyemiz Erhan Yüksel'in görev yaptığı Elektrik Bölümü Öğretmenler odasına mesai saati bitiminden sonra gitmişlerdir. Eğitime dair, ikinci dönemin başlamasından dolayı bir şeyler konuşulmuştur. Polemik veya tartışma içeren bir konuşma olmamıştır. Rutin bir gün olmuştur. Aradan geçen bir haftadan sonra 10 Şubat günü, okul müdürünün kaleme aldığı, müdür yardımcısının da imzaladığı bir tutanak olduğu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve CİMER'e yapılan şıkayet nedeni ile üyemiz Erhan Yüksel'in ifade vermesi gerektiğini içeren bir soruşturma açıldığını Manisa Maarif Müfettişi belirtmiştir.  Cumhurbaşkanına hakaret edildiği, dini değerlerin aşağılandığı ve peygambere hakaret ettiği gerekçe gösterilerek ifadesi istenen Üyemiz Erhan Yüksel,  böyle bir tartışma yaşanmadığını, bu nedenle suçlamaları kabul etmediğini sözlü ve yazılı olarak belirtmiştir. İfadenin alınmasından bir gün sonra 11 Şubat günü üyemizin açığa alındığını Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tebliğ etmiştir.

Yaşananlar Eğitim Sen Manisa Şubesine bildirildiğinde Eğitim Sen Manisa Şube Yürütme Kurulu olarak önce Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ettik. Bilgi talep ettik. Okul Müdürü ve yardımcısının tutanağının doğru bilgilerden oluştuğu kanısının hemen oluşup açığa alma işleminin doğru olmadığını, çok ağır bir karar olduğunu, konu ile ilgilenmesi gerektiğini, doğrunun ortaya çıkarılması adına ve haksızlığın giderilmesi adına insiyatif almasını talep ettik. İl Milli Eğitim Müdürünü ziyaretimizde biz şu anda sizi ziyaret ederken iki kişiyiz. Birimiz tutanak yazıp yanımdaki ikinci y.k üyesi arkadaşımla sizin Cumhurbaşkanına hakaret, dini değerlere ve peygambere küfrettiğinizi yazıp üst makamınıza şikayet tutanağı şeklinde sunsak, ardından da CİMER'e göndersek sizi de hemen açığa alıp dava açsalar doğru olur mu diye sorduk. Ardından Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürüne giderek İl Milli Eğitim Müdürü ile konuşulanlar benzeri bir iletişim yaptık. Turgutlu Kaymakamı ile de görüştük. Yapılan uygulamanın yanlış olduğunu ifade ederek, üyemiz göreve iade edilmelidir dedik.

Bu yaşananların Türkiye'de bir kişinin, ceza almasını, görevinden atılmasını, hatta cezaevine girmesini istediği bir kişiyi, yanına bir tanık bulup cezalandırma olaylarının önünü açacağı aşikardır. Bir suçlamayı doğru imiş gibi kabul ederek adım atmak haksız bir çok uygulamanın önünü açacaktır. Eğitim Sen olarak sadece kendi üyemiz olmasına bakmaksızın komplo şeklinde bir şahit bularak, tutanak ile insanların işinden ekmeğinden edilmesine karşı çıkıyoruz. Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün, Turgutlu Kaymakamlığının,  Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ve Manisa Valiliğinin bu konuda doğru bilgiler ile ele almasını, üyemizin mesnetsiz bir şekilde açığa alınması uygulamasından vazgeçilerek göreve iadesini sağlamasını bekliyoruz. Hak, hukuk ve adalet herkese lazımdır.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.