Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
22 Aralık 2020 Salı 18:21
Depremzedeler kurayla evlerine kavuştu

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 22 Ocak'ta meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Kırkağaç ilçesinde vatandaşların evlerinde hasar meydana geldi. Hasarlı binaların yıkımı yapılırken depremzedeler için TOKİ tarafından Kırkağaç ilçesinde 166 yeni konut yapılması planlandı ve 66 konutun inşaatına başlandı.

Depremden evleri zarar gören Kırkağaç’taki 46 hak sahibi için TOKİ tarafından daha önceden yapılmış ve boş olan 46 konut için kura çekildi. Kırkağaç Belediye Kültür Merkezinde noter huzurunda yapılan kura çekilişinde pandemiye yönelik önlemler alındı. Kura çekilişine her aileden sadece bir kişi alındı, vatandaşların HES kodları ve ateşleri ölçüldü. AFAD Müdürü Güray Karakaya, 46 konuttan 12’sinin 2+1, 34’ünün de 3+1 olduğunu belirterek, “2+1 konutların fiyatı 157 bin ile 182 bin arasında değişecek. 3+1 konutların ise 202 bin lira ile 250 bin lira arasında değişiyor. Kura sonucunda tapu işlemleri yapılacak, önümüzdeki hafta konutlar teslim edilir. Konutlar teslim edildikten sonra 2 yıl geri ödeme yapılmayacak. 2 yılın ardından toplam 20 yılda faizsiz ödemeler olacak. Borcu peşin kapatmak isteyenlere yüzde 20 indirim yapılacak” diye konuştu.

Noter huzurunda yapılan kura çekilişinde depremzede vatandaşlar evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Depremde evi hasar gören Saci Şermet, “Depremde evim çok hasar almıştı. Şu anda mutluyuz. Sıcak evimize gireceğiz. Bir göz evin içinde çadır gibi yerde duruyordum. Şimdi güzel bir evim oluyor, Allah razı olsun. Bana 3+1 bir ev çıktı” dedi.

Mustafa Şen de devletin yaptırdığı konutlarla güzel bir eve kavuştuğunu belirterek, “Çekilişimiz yaptık, çok şükür. En kısa zamanda evimize kavuşuyoruz. 3+1 ev çıktı, çok sevinçliyim” diye konuştu. Mustafa Özdemir de, evinin depremlerde hasar gördüğünü ve kiraya çıktığını anlattı. Özdemir, “Devlet böyle bir imkan sağladı, istediğimiz ev de kurada çıktı. Herkese hayırlı uğurlu olsun” dedi. / Nermin UÇTU

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.