Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
23 Aralık 2020 Çarşamba 11:09
Covid-19 çağrı merkezleri 112’nin yükünü hafifletiyor

Manisa’da İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Covid-19 Çağrı Merkezi sayesinde korona virüsle daha etkin bir şekilde mücadele ediliyor. Testi pozitif çıkan ya da temaslı olan kişileri telefonla belirli günlerde arayan 150 kişilik ekip hastaların takibini yapıyor. Ayrıca sıkıntıları tespit edip çözümler için koordinasyon görevi üstleniyor. Günde 9 bin 600 çağrıyı cevaplandıran ekipler filyasyon ekiplerinin, 112 acil çağrı merkezinin yükünü hafifletiyor. Çağrı merkezindeki ekiplere gönüllü öğretmenler de eşlik ediyor. Öğretmenler sağlık çalışanlarına vefa borcunu ödemek için ekibe katıldıklarını söylüyor.

GÜNLÜK 9 BİN 600 ÇAĞRI

Covid-19 Çağrı Merkezi Sorumlusu Acil Çağrı Hizmetleri Uzmanı Dr. Suat Özçevikel, korona virüsle ilgili vatandaşları doğru bilgilendirmeye çalıştıklarını ve düzenli aramalarla salgın sürecinin seyrini yavaşlatmak için hizmet verdiklerini söyledi. Suat Özçevikel, “Covid-19 pandemisi sürecinde vatandaşımıza doğru sağlık bilgisini verebilmek, doğru şekilde yönlendirebilmek ve doğru hizmeti verebilmek amacıyla müdürlüğümüz bünyesinde eylül ayından itibaren Covid-19 Çağrı Merkezi oluşturuldu. Burada 150 personelimiz sabah 08.00 ile gece 24.00 arasında hizmet veriyor ve yaklaşık günde 9 bin 600 çağrıyı cevaplandırıyor. Bugüne kadar cevapladığımız çağrı sayısı yaklaşık 1 milyon civarında. Gelen tüm sorulara kaynağında doğru sağlık bilgisini verip doğru yönlendirme yapmaya çalışıyoruz. Her türlü covid ile ilgili soruyu cevaplıyor ve yönlendiriyoruz. Dışarıda pandemi süreci içerisinde filyasyon ekiplerimiz sabahtan gece yarılarına kadar ilaçları vatandaşlarımıza doğru dağıtıp hizmeti devam ettirmeye çalışıyorlar. Biz de onlara burada doğru bilgilendirme yaparak destek vermeye çalışıyoruz. Halkımızın her türlü soru, kafasında oluşan soru işaretini burada çözümlüyoruz. Bu çağrı merkezimizin bir şeyi de 112 çağrı merkezimizi rahatlatmak amacıyla kuruldu. 112’ye gelen çağrılar gibi enteresan çağrılar tabi ki de buraya da geliyor. Biz de onları doğru şekilde yönlendirip doğru yönde bilinçlendirmeye çalışıyoruz” dedi.

“VEFA BORCUNU ÖDEMEK İSTEDİM”

Sağlık çalışanlarına vefa borcunu ödemek için gönüllü olarak çağrı merkezi ekibine katılan öğretmen Zübeyde Kan, hastaların yanında olma ihtiyacı hissettiğini söylüyor. Kendisi gibi birçok arkadaşının da gönüllü olarak hizmet verdiğini kaydeden Zübeyde Kan, “Milli Eğitimden gönüllü olarak öğretmen arkadaşlarımla birlikte sağlık çalışanlarına destek amaçlı buradayım. Sağlık çalışanlarıyla birlikte burada hizmet üretiyoruz. Gönüllü başladım, süreç içerisinde hastalarımızla iletişim halinde olduktan sonra daha da onların yanında olma ihtiyacı duyduğumu hissettim. Çünkü gerçekten desteğe ihtiyaçları var. Psikolojik destek olsun, diğer türlü destekler olsun sağlık çalışanlarıyla birlikte onların yanında olduk. Burada olmaktan gerçekten çok mutluyum. Vefa borcu ödüyoruz burada sağlık çalışanlarımıza. Hem de vatandaşlarımıza hizmet sunuyoruz. Sağlık çalışanlarına destek amaçlı buradayız. Bir nebze onların iş yükünü hafifletmek için buradayız” diye konuştu.

"PSİKOLOJİK DESTEK DE SAĞLIYORUZ"

Çağrı merkezinde çalışan Nur Hatice Apak da pozitif ve ya temaslı kişilerin takibini sürekli yaptıklarını belirterek, insanların psikolojik olarak da kendilerinden faydalandıklarını anlattı. Apak, “Bizler hastaları karantina süresince her gün arıyoruz düzenli bir şekilde ve kendileri bizleri ailelerini bir ferdi olarak görüyorlar. Ve daha çok ‘kızım, evladım, sesinizi duyduk çok daha iyi olduk, sizlerin sesi bize moral veriyor, iyi ki varsınız’ diyorlar. Hep bu şekilde karşılanıyoruz. Onlara psikolojik destek de sağlıyoruz” dedi. Çağrı merkezinde çalışan Pınar Dölek de, sıkıntılarını dinlediklerini ve danışmanlık yaptıklarını söyledi. Dölek, “Pozitif veya temaslı kişileri aradığımızda kendilerini yalnız hissetmiyorlar. Sıkıntılarını da dinliyoruz. Korona virüs ile mücadelenin içinde biz de varız. Filyasyon ekiplerimize ve hastanedeki çalışanlarımızla birlikte omuz omuza mücadele ediyoruz” dedi. Siz de şikayetiniz varsa 0 236 234 97 77 no'lu telefondan covid çağrı merkezine ulaşabilirsiniz.   /  Nermin UÇTU

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.