Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
18 Mayıs 2020 Pazartesi 15:49
Çöl sıcakları da olsa onlar tarlada

Koronavirüs salgını kapsamında kısıtlamalardan muaf olan tarım işçileri ve çiftçiler, Manisa’nın verimli Gediz Ovası’nda üretmeye devam ediyor.

Tarım işçileri koronavirüs salgınının yanı sıra sıcak havayla da mücadele ediyor. Kentte en son 1945 yılında mayıs ayında hava sıcaklığı 39.5 derece olarak ölçülürken, bugünlerde sıcaklık 40 derecenin üzerine çıktı.

İşçiler sıcak havaya rağmen tüm önlemleri alarak tarlalarda ter döküyor. Üzüm bağlarında işçiler tarafından toplanan yapraklar başta Avrupa ülkeleri olmak üzere Arap ülkelerine gönderiliyor. Sıcak hava bazı tarım ürünlerinin erken olgunlaşmasına da neden oldu, kayısılar normalden 15 gün önce olgunlaştı.


Tarım işçileri de sıcakta maskeyle çalışmanın çok zor olduğunu ifade etti. İşçiler, sıcağı rağmen ekmek paralarını kazanmak için ter dökmek zorunda olduklarını anlattı. Çiftçiler de, sıcak havadan dolayı toplanan yapraklardan 500-600 kilogramının yandığını belirterek, toplanan yaprakları serin yerlerde tutarak önlem almaya çalıştıklarını ifade etti.

Son Güncelleme: 24.06.2020 18:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.