Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
21 Eylül 2020 Pazartesi 12:48
Çocuklar kurallara uydu, veliler unuttu

Manisa’da 2020-2021 eğitim öğretim dönemi koronavirüs salgını gölgesinde başladı. Yeni eğitim öğretim dönemi, TRT EBA, EBA ve canlı dersler kullanılarak uzaktan eğitim yoluyla 31 Ağustos'ta başlatılmıştı. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uzaktan yürütülen yeni eğitim öğretim döneminde yüz yüze eğitim, anasınıfı ve ilkokul 1'inci sınıflarda başladı.

Öğretmen, öğrenci ile birlikte eğitimin üçlü saç ayağından biri olan veliler koronavirüs tedbirleri kapsamında okula alınmayınca çocuklarına okulun dışında bakmak zorunda kaldı.

Normal şartlarda bu yıl 1.sınıfa 18 bin 350, okul öncesi eğitime ise 10 bin 669 öğrenci olmak üzere toplam 29 bin 19 öğrencinin okula başlaması gerekirken, bazı veliler çocuklarını okula göndermedi. Okula gelen çocuklar ise sosyal mesafe kuralına uyularak sınıflara alındı.

Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fevzi Yüksel, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gencay, okulların açılması nedeni ile Gazi İlkokulu’nda öğrencileri ziyaret etti.

Çocuklar ilk gün oyun oynarken sosyal mesafeye kuralarına dikkat ederek oynadı. Öğrencinin yüz yüze eğitime katılımı zorunlu tutulmayacak, veli yazılı bir başvuruda bulunmaksızın kendi isteğiyle öğrencisinin uzaktan eğitime devamını sağlayabilecek. Okul yönetimlerinin 21-25 Eylül haftasında hangi gün olacağına öğretmenlerle birlikte karar vereceği uyum programı, okul öncesi eğitim kurumlarında 30'ar dakikalık 5 etkinlik saati olacak şekilde 1 gün, ilkokul 1'inci sınıflarda ise 30'ar dakikalık 5 ders saati ve aralarda 10'ar dakikalık teneffüsler olacak şekilde 1 gün üzerinden planlanacak. İmkan ve şartlara göre sınıf mevcudunun sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde iki ayrı gruba ayrılması ve her grubun okula uyum programının birbirinden farklı günlerde olması sağlanacak. Teneffüs saatlerinde öğrencilerin sosyal mesafeye uymaları için gerekli yönlendirmeler yapılacak.

Uyum haftasından sonraki 28 Eylül-2 Ekim tarihlerini kapsayan hafta ve devamında da haftada 2 gün her biri 30'ar dakikalık 5 ders saati yüz yüze eğitim yapılacak. Ders saatleri arasında 10'ar dakikalık dinlenme süresi verilecek. Okul yönetimlerince teneffüs saatlerinde öğrenciler arasındaki sosyal mesafenin korunması için nöbet görevi de dahil olmak üzere gerekli planlamalar gerçekleştirilecek. / Nermin UÇTU 

Son Güncelleme: 21.09.2020 16:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.