Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
05 Ocak 2021 Salı 12:30
Çiftçinin haciz ve icra tepkisi

Tarım Kredi Kooperatifleri’ne ve bankalara borçları yüzünden 2020 yılını borçla ve icrayla geride bırakan çiftçiler, yeni yıla Çiftçi Malları Korumanın gönderdiği icra ile haciz tebligatlarıyla girdi.

Manisa’nın Kırkağaç ilçesindeki yaklaşık 2 bin çiftçiye, ilçede faaliyet gösteren Çiftçi Malları Başkanlığı tarafından icra gönderilerek, traktörlerine haciz gönderildi. CHP Kırkağaç İlçe Başkanı Özcan Kaçar, ilçelerindeki Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’nın kapılarını sürekli kitli olduğunu ve çiftçiye hizmet vermediğini iddia etti.

Mağdur çiftçiler ile birlikte ilçedeki Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’na gittiklerini ve kapılarının kilitli olması sebebiyle yaşadıkları sıkıntıyı dile getirecek bir kişi bulamadıklarını söyleyen CHP’li Kaçar, “Üretici kendi mallarını hırsızlardan, hayvanlardan korusun diye Çiftçi Malları Korumaya dekar başına 4,5 lira olmak üzere her ay para yatırıyor. Ancak çiftçinin her ay yatırdığı paranın geri dönüşünü alamıyor. Çünkü kurumun sürekli kapıları kitli, Kırkağaç Ovası’na sadece bir bekçi görevlendirmiş. Çiftçi mallarını kendisi koruyor. Şuanda bir pandemi dönemindeyiz toplumu büyük bir kesimi gibi üreticide kazanamıyor. Zaten tarım Kredi Kooperatifleri ile bankalara borçlarını ödeyemiyor. Üstüne birde Çiftçi Malları Koruma birikmiş paralarını alabilmek için üreticiye icra ve haciz gönderiyor. Şuanda Kırkağaç ilçesinde yaklaşık 2 bin üreticiye icra gitti ve birçoğunun traktörüne haciz kondu.” diye konuştu. Kırkağaç ilçesinde binlerce çiftçinin traktörüne haciz konması ve bankalardaki hesaplarına haciz gelmesi sebebiyle mağdur olduğunu ifade eden CHP’li Kaçar, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’nın bir an önce icraları ve hacizleri geri çekmesi gerektiğini söyledi.

CHP’li Kaçar, üreticinin yeni yıla icra ve haciz şokuyla girdiğini belirterek, “Üretici bankaya desteklemesi almak için gidiyor, üzerindeki icra yüzünden desteklemesini alamıyor. Bankaya kavun parası yatmış, icra yüzünden bu parasını alamıyor. Tarlasına gidecek, traktörü hacizli olduğu için gidemiyor. Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’nın bedeni var, ama ruhu yok konumunda. Çalışmayan bir kurum çiftçiye icra göndermiş ve traktörlerine haciz yollamış. Pandemi döneminde çiftçileri coronadan beter ettiler. Bu sadece Kırkağaç ilçemizde değil, birçok ilçede bu sıkıntı yaşanmaya başladı. Bu nedenle Çiftçi malları Koruma Başkanlığı’nın acilen çiftçiler üzerindeki icralarını ve hacizlerini durdurması gerekmektedir. Durdurduktan sonrada bu kurum düzgün bir şekilde çalışacak ve üreticinin mallarını adam gibi koruyacak. Eğer hizmet vermeyecekse bu kurum ilçemizde kapanacak ve çiftçi boşuna mağdur olmayacak.” ifadelerini kullandı.

ÜRETİCİ, ÇİFTÇİ MALLARI KORUMA’YI İSTEMİYOR

Kırkağaç ilçesindeki Işıklar mahallesinde zeytin üreticiliği yapan Recep Altun, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’ndan hizmet alamamasına karşın kendisine 4 bin 882 lira için icra gönderildiğini ve traktörüne haciz konulduğunu dile getirdi.

Zeytin üreticisi Recep Altun, “Bu icranın ve hacizin neden gönderildiğini sormak için kurumun kapısına gidiyoruz, ama kapalı. Muhatap olacağımız kimse yok. Zaten kurumdan istediğimiz hizmeti alamıyoruz. Tarlamızı ve ürünümüzü koruduğu filan yok. Kendi tarlamı ve ürünümü ben koruyorum. Hizmet alamadığım kurum bana icra gönderiyor ve traktörüme haciz koyduruyor. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Zaten banka borçları ve Tarım Kredi Kooperatife olan borçlar yüzünden boğulduk. Birde yeni yılda bu çıktı karşımıza. Hizmet alamadığım Çiftçi Koruma Malları Başkanlığını ilçemizde istemiyoruz.” diye konuştu.

Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’nı ilçelerinde istemediklerini ve kurumun kapanması konusunda ilgili kurumlara dilekçe vereceklerini dile getiren çiftçi Seyit Demir ise, “Benimde traktörüme haciz geldi. Hizmet alamadığımız bir kurumun bize haciz ve icra göndermesine bir anlam vermiş değilim. Haciz yüzünden ayrıca bankadaki mahsul paramı alamıyorum. Bize hizmete olmayan kurumun kapanmasını istiyorum.” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.