Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
15 Ekim 2021 Cuma 14:31
Çiftçi perişan, gübre karaborsada!

Tarım ülkesi olan Türkiye’de, çiftçiler tarafından kullanılan gübrelerin kur fiyatlarında meydana gelen artışlar sonrasında etkilendiği belirtildi. Yükselen dolar ve farklı maliyetlerle gübre fiyatları cep yakmaya başladı. Gübre satışlarını fiyat belirsizliğinden dolayı bazı fabrikaların durduğu öğrenilirken, geçtiğimiz yıllarda 180 lira olan 50 KG gübrenin fiyatının bu yıl 420 liralardan satışta olduğu öğrenildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İYİ Parti Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ömer Geriter, çiftçilerin mağdur olduğunu ve üretim yapamaz hale geldiklerini savundu.

“ÇİFTÇİLERİMİZ TARLAYA BUĞDAY YERİNE UMUT EKİYOR"

İYİ Partili Ömer Geriter yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bugün dünya çiftçiler günü. Ancan gelin görün ki ülkemizdeki çiftçilerin hiç biri halinden memnun değil. Girdi maliyetleri yüksek, ürettikleri ürünlerin haklarını tam anlamıyla alamıyorlar. Tarım ülkesi olan cennet vatanımızda ne yazik ki tarımda kullanılan çoğu ürün dolarla satışı gerçekleştiriliyor. Bunların en başında ise gübre geliyor. Gübre alışı yapmak isteyen çiftçilerimiz dolar kuru üzerinden işlem gerçekleştiriyor. Şuan doların yükselmesinden dolayı da çiftçilerimizin mağdur durumda. Fabrikalar gübre satışı gerçekleştirmiyor. 3.15 gübre 50 Kilogramı 250 TL olduğu dönemde, hasadı eken çiftçilerimiz gübre alamaz hale geldi. Çiftçilerimiz artık tarlalarına buğday yerine umut ekiyor. Siyasal iktidarın, bu vurdumduymaz tavrı, ülkemizde tarımın geleceği açısından çok sakıncalı. İktidar, bir an önce girdi maliyetlerinin düşürülmesine yönelik çalışma başlatıp, yerli üreticiyi destekleyecek düzenlemeleri hayata geçirmelidir.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.