Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
03 Aralık 2021 Cuma 15:50
CHP’den TÜİK’e siyah çelenk

TÜİK'in enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine randevu vermeyen TÜİK'e ziyarette bulunmak istemiş, ancak kapıdan içeri alınmamıştı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun TÜİK’ten içeri alınmamasına CHP’nin Manisa’daki gençlik kolları tepki gösterdi. CHP Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Sergen Akpir, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Mehmet Arslan, CHP Şehzadeler Gençlik Kolları Başkanı Onur Çabuk ve partililer ile birlikte yaşanan olayı protesto etmek için TÜİK’in Manisa’daki binasının önüne siyah çelenk bıraktı.

CHP Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Sergen Akpir, yaşanan olayı şiddetle kınadıklarını belirterek, TÜİK’e çağrıda bulundu.

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Akpir “TÜİK yalan bir kararla enflasyon oranı yüzde 21 olarak açıkladı. Ne yazık ki bu devlet kurumu vergisini ödeyen halka yalan söyledi. Bunun üzerine TÜİK, kurumu ziyaret etmek isteyen genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu içeri almayarak halkın gerçekleri öğrenmesine engel oluyor. Bu nedenle TÜİK’e gerçek sorumluluğunu hatırlatmak amacıyla Manisa’daki yerine siyah çelenk bıraktık. Bizim iktidarımızda artık hiçbir devlet kurumu yalan söylemeyecek. Tüm kurumlar gerçekleri halkla şeffaf bir şekilde paylaşacak. Bu nedenle tüm bürokratlara ve kurumlara sesleniyoruz. Yüzünüzü saraya değil, halka dönün” dedi.

CHP Yunusemre İlçe Başkanı Mehmet Arslan da, “Her yurttaşın devlet kurumlarından bilgi edinme hakkı anayasal haktır. Bu hakkı hiçbir devlet memuru ya da iktidar partisi halkın elinden alamaz. Halk yoksulluk ve yoksunluk ile mücadele ederken gerçeğe aykırı, saray ve iktidarını korumak amacı ile veriler açıklayan TÜİK’e neden güvenilmediğinin sebebidir. Halkımız müsterih olsun. Bizler sonuna kadar bu zihniyet ile mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

TÜİK önündeki eylemde konuşan Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak da, “Ülkemiz karanlık günlerden geçiyor. Ne yazık ki mutfakta ve sokakta yangın var. Halkımız en temel gıda maddelerine bile ulaşmakta güçlük çekiyor. Durum böyleyken TÜİK’in açıklayacağı rakamlar vicdani ve ahlaki olarak sorumluluk içerisinde olması gerekir. TÜİK’in bu ay açıklayacağı rakamlar asgari ücretliye ve diğer birçok çalışan vatandaşımıza yapılacak zamların göstergesi olacaktır” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.