Editör
Editör
09 Ağustos 2017 Çarşamba 03:52
Bu bir Manisa operasyonu mu!

Manisa’da Sümerbank olayındaki gerçeklerin açıklanması üzerine Manisa’nın önde gelen birçok ismi önemli açıklamalar yaptı. Hapiste olan 6 işadamının suçlu olmadığına inanan isimler, bu işten Manisa’nın kaybedeceğini belirterek, Manisalıları kenetlenmeye davet etti.

ATILGAN: ‘BU DURUMDAN SON DERECE RAHATSIZIZ’

Manisa’da Sümerbank davasının ardından yaşanan tutuklamalar, kentin önde gelen isimlerinin tepkisini çekti. Manisa’nın duayen siyasetçilerinden olan Ersan Atılgan da bu durumdan dolayı son derece rahatsız ve üzgün olduğunu kaydetti. Atılgan, “Bu olanları hiç hoş karşılamıyoruz. Manisa’da 50 işadamı birleştik orayı aldık. Manisa için yapıldı her şey. Ancak bu son gelişmeler bizleri çok rahatsız etti. Çok büyük üzüntü içindeyiz. Bu durum ayrıca çok kötü bir örnek oldu. Artık Manisa’da bu tür grupsal birleşimler olmaz. Manisalı gücünü birleştiremez. Ceza alan arkadaşlarımıza en içten duygularımla Allah yardımcıları olsun demek istiyorum. Gerçekten Allah yardımcıları olsun. Onlar gerçekten Manisa için güzel bir şeyler yapmak istemişlerdi” ifadelerini kullandı.

TÜREK: “BUNLAR DIŞARIDAN OLSAYDI HİÇBİR ŞEY OLMAZDI”

Manisa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ergün Türek ise “Bunlar Manisalı değil dışarıdan olsaydı hiçbir şey olmazdı” diyerek çok önemli bir noktaya değindi. Türek, “Bu Manisa’ya hiçbir şey kazandırmaz ve tam aksine çok şey kaybettirir. O arsa orada yıllardan beri atıl bir şekilde duruyor, yıllardan beri de tinerci yatağına dönmüş durumda. Olayın içeriğini kimse bilmiyor Manisa’da. Daha doğrusu çok az kişi biliyor. Ancak bilen de bilmeyen de konuşuyor, yorum yapıyor. Sağdan soldan duydukları bilgilerle, merdiven altından türeyen yalan yanlış bilgilerle doğruya ulaştığını zannedenler haksız yorumlarda bulunuyor. Biz arkadaşlarımızın neden tutuklandığını bilmiyoruz. Onlara bir çamur atılıyor ama ne çamuru olduğunu bilmiyor, anlayamıyoruz. Bu durum Manisa’da Manisalının gücünü birleştirmeye de çok büyük bir kötü örnek haline geldi. Artık bu tür oluşumlar gerçekleşmez. Manisa kaybeder. Ancak şunu da belirtmek istiyorum ki bu birleşimi dışarıdan birileri yapsaydı, bu alımı dışarıdan birileri gerçekleştirseydi hiçbir şey olmazdı. Bunlar hep Manisalı diye oluyor” diye konuştu.

HASSÜMER: “MANİSA KAYBEDER”

Manisa’nın eşraflarından Tayfun Hassümer, “Yapılmaması, olmaması gereken bir şey bu. Manisalıya Manisa’ya hizmet edenlere yapılmamalı diye düşünüyorum. Yıllarca Sümerbank arazisi boş kaldı, Manisa kaybetti. İstihdam açısından da çok şey kaybetti. Bence bunlar kişilerin birbirini çekememezliği gibi geliyor. Manisa kaybeder” dedi.

PEKCAN: ‘ÇOĞU KİŞİ GERÇEKLERİ BİLMİYOR’

Manisalı işadamı Halil Pekcan da, bu yaşananların yanlış olduğunu dile getirdi. Pekcan, “Bu davanın kaç sene sürdüğünü biz bile unuttuk. Bu davanın bu kadar sulandırılmasına, bu kişilerin suçlu adledilmesine biz de şaşırdık kaldık. Ama doğru bulunacak, adalet yerini bulacaktır diye düşünüyorum. Bu insanların hepsi Manisa’nın insanları. Bunlar hepsi bir olup böyle bir işe girişmişler. O zamandan bu zamana kadar sürmesi doğru değil. İnsanlar için dava konusu oldu. Biz de şaşkınız, Manisalılar olarak. Bunlar Manisa’nın eşrafı, Manisa’da yatırım yapan insanlar. Birçok kişi çalıştırıyorlar. Ama bu karar düzeltilir diye Manisalı olarak umudumuz var. 77 trilyon gibi bir ceza söz konusu. Bu hakikaten tutarsız, dengesiz bir şey. Herkes aynı şekilde çarşıda konuşuyor. Bu cezanın bu kadar yüksek oluşunu kimse kabullenmiyor. Karalama kampanyasına dönüştü. Çoğu kişi gerçekleri bilmiyor. Bu kadar cezanın nedenlerini, gerçekleri milletin öğrenmesinde fayda var. Herkes kafasından bir şey söylüyor. Herhalde adalet bunu düzeltir diye temenni ediyoruz” diye konuştu.

GÖNÜL: ‘BENCE BUNUN ALTINDA BAŞKA ŞEYLER VAR’

Bir diğer isim Manisa’nın esnaflarından Cüneyt Gönül, ise bu yaşananları saçma olarak değerlendirdi. Gönül, “Saçma sapan bir şey bence. Eğer burada bir yolsuzluk, bir şey varsa bunun ilk ihaleyi yapıldığı zaman sorun gördüklerinde ihaleyi iptal etmeleri lazımdı. Aradan zaman geçtikten sonra, satıldıktan sonra olmasının bir anlamı yok. 77 trilyon ceza neye göre yapıldı onu da bilmiyorum. Bu olayda hiçbirisi de parayı cebine koymadı, hepsi bankada blokede duruyor. Yani neye göre bu para cezası kesildi, o ayrı bir istisna. Herkes fikirlerinde özgürdür. Bizim Manisa’nın huyu budur. Hali vakti yerinde olanlara hep bir düşmanlık vardır zaten. Aman o düştüğü zaman kendileri çok düzgünmüş gibi ‘oh iyi oldu’ deyip kendilerindeki kötü yönleri görmezler. Bu kişiler Manisa’ya yatırım yapan, birçok insanı çalıştıran kişiler. Manisa’ya kaybettirir. Burası ihaleye çıktı, satıldı, alındı. Ondan sonra Redevco’ya satıldı, oraya bir sürü şey yapılacaktı. Bunların hepsinin önü kesildi. Bu insanların hepsi bildiğimiz insanlar. Yani bence bunun altında başka şeyler var ama bunu da bilemiyorum. Bence içerdekiler suçlu değil” dedi.

GÖDE: “SUÇLU OLDUKLARINA İNANMIYORUM”

Manisa’nın önde gelen esnaflarından Doğan Göde, “Bu olay yaklaşık 13-14 senedir sürüyor. İnsanların geçmişte paraları battı, ondan dolayı ürktüler. Bundan sonra ortak bir yere girmeyelim dediler. Bu olayda devlet büyükleri, o günün milletvekilleri, üst düzey vekillerinin ve valinin desteğiyle buranın Manisalılara mal edilmesi gerektiği söylendi. Bu arkadaşlarının hiç akıllarında yokken akılarına sokuldu ve burayı ihale yoluyla aldılar. Devlet burada bir gün ‘pardon yanlış yaptık’ da diyebilir. Bu geçmişte de olmuştur. Ama ben bu arkadaşların suçu ve günahı olduğuna inanmıyorum. Hepsi yakinen tanıdığım insanlar. Burada birileri birilerine gözdağı veriyor. Bak ha biz bunu da yapabiliriz, sıra sana da gelebilir diyerek mesaj veriyor. Filler tepişir çimler ezilir. Arkadaşlar çim oldu. Bunların bana göre hiçbir günahı yok. Manisalı da zaten bunların günahı olmadığına inanıyor. Sevinenler var mıdır, vardır. Geçmişte ulaşamamışlardır, işlerini yapmak istemişlerdir yapamamışlardır. Bu sevinilecek bir şey değil. Allah böyle duruma hiç kimseyi düşürmesin. O günlerde bu işe bende girebilirdim, ama girmedim. Aslında içim istemişti. Birçok arkadaşta girebilirdi, yöneticide olabilirlerdi. Bunlara nasip oldu, bu nasibin sonunda da başlarına bu geldi. İnşallah devlet ve adalet bir hata yaptığını anlar ve bu kişilere bir çıkış yolu bulurlar diye düşünüyorum. Bu iş Manisalıları da artık küstürdü. Manisa’da iki kişi bir araya gelemez derlerdi. Bundan sonra hiç gelmez. Bu Manisalılar için çok üzücü bir durum. İnşallah bundan sonra böyle kötü günler Allah nasip etmez. Bu işe devlet büyüklerinin el atması lazım. İncelesinler baksınlar, bu kişilerin cebine bir lira girmedi. Suçluysa Özelleştirme Dairesi suçlu. Birileri bu işi kurcalıyor ve bu arkadaşların başına bu geldi” diye konuştu.

ÇÖZEL: “BİZ İYİ NİYETLE YOLA ÇIKMIŞTIK”

İşadamı Mehmet Çözel, Manisa’da bir karalama kampanyası yürütüldüğünü belirterek, “Bu iş Manisa’yı geriletmekten başka bir işe yaramadı. Şimdi orası balicilerin mekanı oldu. Bu dava yıllarca sürdü, yıllarca Manisa kaybetti. Biz iyi niyetle yola çıkmıştık. Manisa için bir şeyler yapalım istemiştik. Ama başımıza böyle şeyler geldi. Benim yanımda bir sürü kişi çalışıyor. İşim gücüm kalmadı, avanta peşinde mi koşacağım?” dedi.

Son Güncelleme: 10.08.2017 18:15