Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
26 Nisan 2020 Pazar 16:36
Bir tutam saçla hasret giderenlerin hikayesi (AÇ-İZLE)

Covid-19 salgınına yakalanan hastaların koruyucu melekleri sağlık çalışanları. Onlar, hastaları hayatta tutabilmek için gece gündüz çalışıyor. Günlerce süren nöbetler, sevdiklerine virüs bulaştırma endişesi onları evlerinden uzaklaştırıyor. Kimi otelde kalıyor, kimi de evdeki sevdiklerini başka yerlere göndererek onları korumaya çalışıyor. Kahraman sağlık ordusunun içinde yer alan Manisa’daki Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nde çalışan yoğun bakım hemşiresi Dilber Aras da, bu sağlık çalışanlarından biri. Salgın başladığı günden bu yana yoğun bakımdaki hastaları hayatta tutabilmek için çaba gösteren Dilber Aras, 6 yaşında bir erkek çocuk annesi. Oğlu Eymen’den ayrı kalmak zorunda olan Dilber Aras, oğlunun kendisi için bıraktığı bir tutam saçla özlemini gideriyor.  Sağlık çalışanlarının yaşadıklarını anlatan Dilber Aras, yaşadıkları her ne kadar zor olsa da hastaları iyileştirmek için ellerinden geleni yaptıklarını söylüyor.

Akrabalarının yanında kalan Eymen de, annesiyle telefondan görüntüsü hasret gideriyor. Annesini kahramanı olarak gören Eymen, herkesin evde kalmasını istiyor.

Yoğun bakım hemşiresi Dilber Aras, “ Merhabalar, ismim Dilber. 12 yıldır hemşire olarak çalışıyorum.Şu anda da Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nde yani pandemi hastanesinde yoğun bakım hemşiresi olarak çalışmaktayım. Büyük bir özveri ve merhamet gerektiren bu mesleğimi yaptığım için gerçekten gurur duyuyorum. Tüm dünyanın ve ülkemizin mücadele etmekte olduğu koronavirüs salgınında biz sağlık çalışanlarının daha da özveriyle çalışarak bu süreci atlatabileceğimize inanıyorum. Hepimizin de yaşadığı gibi bizler de mesleki ve özel hayatlarımızda illaki zorluklar yaşıyoruz. Benim de 6 yaşında Eymen adında oğlum var. Bu zorlu sürecin başından itibaren anneanne ve dedesiyle beraber yaşıyor. Bu sürecin aslında en zorlu tarafı bu oldu benim için. Tabi ki bu süreçte birkaç kez sosyal mesafemizi koruyarak oğlumla görüşme fırsatı yarattık. Sizlere oğlumla yaşadığım bir paylaşımı anlatmak istiyorum. Oğlumla görüştüğümüzde bu sürecin nasıl ilerleyeceğini, ayrı kalacağımızı, ona sarılamayacağımı, öpemeyeceğimi, koklayamayacağımı anlatmaya başlamıştım. Eymen de beni dinliyordu. Bir anda odasına gitmek istedi. Ve geldiğinde saçından bir tutam kesmiş. ‘Anne bunu öpebilirsin, bunu koklayabilirsin, buna sarılabilirsin artık’ demeye başladı. Gerçekten bu çok zorlu bir süreç. Hepimiz tedbir ve önlemlerimizi alarak bu süreci atlatacağız. Bizler sizin için işimizin başındayız. Sizler de evinizde kalın. Oğlumu çok seviyorum, ona biran önce kavuşmak istiyorum. Sarılmak istiyorum, öpmek istiyorum, koklamak istiyorum” dedi. / Nermin UÇTU'nun Haberi

Son Güncelleme: 26.04.2020 17:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.