Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
12 Nisan 2022 Salı 14:34
Beton fabrikasının bacası patlayarak konut sitelerinin içine düştü!

O ANLARA İLİŞKİN GÖRÜNTÜLER KAMERALARA BÖYLE YANSIDI

BOMBA GİBİ PATLADI, METRELERCE UÇTU

Manisa’nın Yunusemre ilçesi Muradiye Mahallesi’nde hafta sonu büyük bir facianın eşiğinden dönüldü. Bölgede faaliyet gösteren ve beton denge ağırlığı üreten bir firmanın bacasında patlama meydana geldi. Patlama ile korkunç bir ses duyuldu. Çevre sakinleri, sesi bomba gürültüsüne benzetti. Patlama ile bacanın bir kısmı karşısındaki konut sitelerinin bahçesine uçtu. Kilolarca ağırlıktaki parça düştüğü bölgeye zarar verdi.

O BÖLGEDE YÜREKLER AĞZA GELDİ

Patlayan bacanın hemen karşısında bir dükkan inşaatında çalışan işçiler ses ile çok korktuklarını ve az daha camların patlayacak dereceye geldiğini ifade etti. İki konut sitesinin arasındaki bahçe duvarına çarparak Koşar Park Sitesi’nin bahçesine düşen parça her iki site sakinlerini de hem korkuttu hem de isyan ettirdi. Site sakinleri, tam da parçanın düştüğü site bahçesinde çocukların 5 dakika öncesine kadar neşeyle oyun oynadığını dile getirdi.

BETON ARACININ HAVA BASMASIYLA

Jandarma ekipleri olay yerine gelerek olay yerinin fotoğraflarını çekti ve tarafların görüşleri ile tutanak hazırladı. Firma yöneticisi, tutanakta beton aracının hava basması sonucunda bacanın metal kapağının fırladığını beyan etti. Koşar Park Evleri ve Royal Park Sitesi sakinlerinin şikayeti üzerine site yöneticileri şikayetçi olduklarını ifade ederek başvuruda bulundu. Her iki site sakinleri de, olay sonrası çok büyük bir tehlike atlattıklarını söyledi.

SESİNDEN VE KİRİNDEN DE ŞİKAYETÇİLER

Firmanın hemen yanında bir özel okul bulunması ve konut sitelerinde yaşayan insan nüfusunun yoğunluğu tehlikenin ciddiyeti için belirleyici oldu. Bölgede oturan vatandaşların da okulda okuyan çocukların da bu konuda mağdur olduğu anlatıldı. Site sakinleri, işletmenin gece-gündüz çalıştığını; çok gürültülü ses çıkardığını, çevreyi kirlettiğini ve görüntü kirliliği de oluşturduğunu ifade ederek şikayetlerinde bunlara da yer verdi. 

Patlamanın olduğu firmanın hemen yanı başında özel bir okul bulunuyor. Çevre sakinlerinin sesinden ve çevre kirliliğinden şikayet ettiği firmadaki patlama hafta içi olsaydı ve bu dev parça okulun içine düşseydi neler olurdu sorusu akıllarda soru işareti bırakıyor. Olayla ilgili sevindirici tek gelişme ise kimsenin yaralanmış olmaması.

Son Güncelleme: 12.04.2022 14:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.