Editör
Editör
21 Ağustos 2017 Pazartesi 12:03
Başkan yine haklı Manisa  kaybetti!

Genç İnşaat adlı bir firmanın Manisa Büyükşehir Belediyesi ihalelerine yaptığı itiraz ret edildi. Büyükşehir Belediyesinin 2017 asfalt ihalesine de, itiraz süresinin bittiği günün mesai bitimine 5 dakika kala itiraz ederek, Manisa’nın 3,5 ay kaybetmesine neden olan firmanın itirazı, Kamu İhale Kurulu’nda görüşüldü. Kurul, 2017/039 toplantı no, 2017/UY.III-2211 sayılı karar numarasıyla Genç İnşaat’ın itirazen şikayet başvurusuna oybirliğiyle ret kararı verdi. Kararla Manisa Büyükşehir Belediyesinin haklılığı ve şeffaflığı bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

“Hızla çalışmalara başlayacağız”

Manisa Büyükşehir Belediyesi ihalelerinin kamera ortamında, polis gözetiminde ve şeffaf bir şekilde gerçekleştiğini vurgulayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa Büyükşehir Belediyesine iş yaptırmamak adına yapılan itirazlar bir bir adaletten ve ilgili kurumlardan geri dönüyor. Manisa’mıza hizmet yaptırmamak adına atılan bu tür adımları kınadığımı vurgulamak istiyorum. Nihayetinde yine haklılığımız ortaya çıktı. Şimdi hemen ihtiyaç olan bölgelerde vatandaşımızın asfalt beklediği bölgelerde hızla çalışmalara başlayacağız” dedi.

Daha Önce de İtiraz Etti, Büyükşehir Haklı Çıktı

Genç İnşaat adlı firma, daha önce de Manisa Büyükşehir Belediyesinin birçok ihalesine itiraz etmiş, bu itirazlar da gerek Kamu İhale Kurulu’ndan, gerek de Bölge İdare Mahkemelerinden Manisa Büyükşehir Belediyesi lehine dönmüştü. Manisa Büyükşehir Belediyesi 2015 yılı asfalt ihalesi, 2016 yılı asfalt ihalesi ve son olarak 2017 yılı asfalt ihalesine itiraz eden Hüseyin Genç ve firması, tüm bu itirazların sonucunda Manisa Büyükşehir Belediyesinin haklılığı her seferinde kanıtlandı. Turgutlu Kavşak Projesi’ne de yine başka bir firma tarafından itiraz edilmiş, burada da yine Manisa Büyükşehir Belediyesi lehinde karar çıkmıştı. 

Son Güncelleme: 21.08.2017 12:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.