Editör
Editör
23 Mayıs 2019 Perşembe 09:32
Başkan Türek tartışmalara son noktayı koydu!

Manisa Organize Sanayi Bölgesi, iş adamlarını ve Manisalıları geleneksel iftar yemeğinde buluşturdu. Yemekte kentte tartışma konusu olan ve Güzelyurt Mahallesi’nden kaldırılmasın istenen OSB’nin arıtma tesisiyle ilgili konuşan Türek, “OSB’ye yapılan haksız ithamlar var. MOSB 1966 yılından beri aynı yerde. Dağdan gelip bağdakini kovmayın” dedi.

Manisa’da Organize Sanayi Bölgesi’nin her yıl geleneksel hale gelen iftar yemeği bu yıl da yoğun bir katılımla yapıldı. MOSPARK içindeki otelde düzenlenen yemeğe Manisa Valisi Ahmet Deniz, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Palabıyık, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, 1’inci Komando Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve organize sanayi bölgesindeki iş adamları katıldı. Oruçların açılmasını ardından Manisa Müftüsü Sinan Cihan dua okudu. Yemekte konuşan MOSB Başkanı Sait Türek, her yıl düzenledikleri iftar yemeğini bu yıl da gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Sait Türek, “Ramazan ayında yardımlaşmanın, dayanışmanın, merhametin ön plana çıkmasını diliyoruz. Soframızı sanayi dostlarımız ve Manisalılar ile paylaşmaktan, değerleri yaşatmaktan mutluluk duyuyoruz. Hem dünya siyasetinde hem de ekonomide yaşatan zorluklar hepimizi daha güçlü olmaya, ülkemizin geleceği için daha çok üretmeye mecbur kılıyor. Böyle zor dönemlerde birlik ve beraberlik her zamankinden daha da önemlidir” dedi.

ARITMA TESİSİ POLEMİĞİ

MOSB Başkanı Sait Türek, konuşmasında Güzelyurt Mahallesi’nde bulunan organize sanayi bölgesine ait kapasite artışı yapılması planlanan arıtma tesisiyle ilgili eleştirilere cevap verdi. Kentin genişlemesiyle birlikte lüks sitelerin yapılmaya başlandığı Güzelyurt Mahallesi’nde yapı kooperatifi başkanlarının atıksu arıtma tesisinin kötü koku yaydığı ve şehrin dışına taşınması talebini eleştiren Türek, “Organize Sanayi Bölgemize yapılan bazı haksız ithamlar var. Organize Sanayi Bölgemiz 1966’dan beri burada. Türkiye’de ilk arıtma tesisini faaliyete geçiren bölgelerden biriyiz. OSB bu bölgeye yapıldığında şehirle arasında yaklaşık 10 kilometre mesafede sadece Kızılay Kan Bankası vardı. Bu planları yaparken, bu günkü belediyeyi konuşmuyorum, geçmişte görev yapan başkanlardan ve meclisten bahsediyorum” dedi.  

MANİSA OSB BİR MADEN

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ni bir madene benzeten Türek,”Bir arkadaşımız çıktı, ‘şehirler batıya büyür, neden buraya arıtma tesisi yaptınız’ diyor. Burası Amerika mı? Bu şehrin birçok yönü büyümeye açık. Ama batısında bir altın madeni var; Organize Sanayi Bölgesi. Yaklaşık 55 bin çalışan olan bir maden. Bu maden çalışırken de çevre için harcayacak parası var. Arıtma tesisi yapıldığında o bölgede bir tane daire yoktu. O bölgelerde ev yaparken ‘Bu arıtma tesisi kalkacak siz daireyi alın’ deyip kandıranlar utansın” diye konuştu.

YENİ TESİS BAŞKA BÖLGEDE YAPILACAK

Kapasite artışının mevcut arıtma tesisinde yapılmayacağını açıklayan Türek, “Biz Manisamıza, geleceğimize iyi şeyler yapma arzusundayız. Yanlışa yanlışla cevap vermek tarzımız değil. Yeni arıtma tesisini başka bölgede yapacağız. Bunlar bilinmesi gereken gerçekler. İnşallah bundan sonra kimse dağdan gelip bağdakini kovmaz. Bu vesileyle OSB’nin arıtma tesisinin de o bölgede yapılmayacağının bilgisini vermiş olayım. Her ne kadar planlarda orada yer alsa da biz tesisimizi oraya yapmayacağız” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.