Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
31 Mayıs 2021 Pazartesi 17:59
Atatürk’e hakaret iddiasıyla imama suç duyurusu

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av. Yalçın Arcak ve ADD Manisa Şube Başkanı Hamza Kopal ortak bir dilekçe adliyeye gitti, basın açıklaması yaptı.

ADD Manisa Şube Başkanı Hamza Kopal, Ayasofya’nın artık Atatürk’e hakaret merkezi haline geldiğini iddia etti.

ADD Şube Başkanı Kopal yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Tarihe bir not daha düşüyoruz. Ayasofya artık Atatürk’e hakaret merkezi haline döndü. Daha önce Ali Erbaş’ın Atatürk’e hakaretin ardından geçen günde Mustafa Demirkan isimli imam Atatürk’e hakaret içerikli bir konuşma yapmıştır. Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik ve sosyal hukuk devletidir. Bu devletin kuran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıdır. Demokratik ve laik bir Türkiye din ile vicdan özgürlüğünün teminatıdır. Mustafa Demirkan’ın ise bağlı olduğu kurumu kuran ve bugünlere getiren Atatürk’tür. Cumhuriyeti dönüştürmek isteyenleri tarihin çöplüklerine dökeceğiz. Onlar bir hayalin peşindedir. Bir tek Atatürkçü kalsa dahi bu Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır. Unutmasınlar ki Cumhuriyet ve Atatürk düşmanları nasıl geldiyse o şekilde gideceklerdir.  Kimsenin Cumhuriyetin değerleri ile oynamasına ve Atatürk’e hakaret etmesine asla izin vermeyeceğiz.”

“BU HAKARETİN BEDELİ OLACAKTIR”

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:“Ayasofya Cami hiçbir zaman Atatürk’e hakaret merkezi değildir. Camiler hiçbir zaman AKP’nin arka bahçesi değildir. Ayasofya’da Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile başlayan Atatürk’e hakaretin ilk halkası yine Ayasofya imamı Boynukalın’la devam etti. Son olarak Üsküdar’dan emekli imam Mustafa Demirkan, sabırlarımızı zorlayan bir hakaret konuşması yaptı. Bu hakaretin hesabını herkes verecektir. Kimsenin bundan kuşkusu olmasın. Ayrıca kendisini bilmez Akçakoca müftüsü de Selanik göçmenlerine, hakaret etmiştir. Hiçbir hakaret kimsenin yanına kar kalmayacaktır. Biz bunları tarihe not düşüyoruz. Bu hakaretlerin bir bedeli olacaktır. Bu bedeli demokratik bir şekilde hukuk önünde tek tek ödeteceğiz.”

“ONLAR VAHDETTİN’İN BİNDİĞİ GEMİDE DURUYORLAR”

CHP’li Başkan Balaban konuşmasının son kısmında AK Parti iktidarına seslenerek şöyle konuştu; “Bugün Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı İstanbul’da imam arkadaşlarımız özgürce imamlık yapamazlardı. Türk milleti özgürce yaşayamazdı. Bu nedenlerden dolayı Mustafa Kemal Atatürk’e sonuna kadar bağlıyız ve sonuna kadar sahip çıkıyoruz. Cumhuriyet ve Atatürk bizim kırmızı çizgimizdir. Asla bu kırmızı çizgimizden bir milim geri atmayacağız ve milim taviz vermeyeceğiz. Atatürk düşmanlarıyla bizler aynı gemide değiliz. Onlar Vahdettin’in İngiltere’ye sığındığı ve bindiği gemide duruyorlar. Bizler ise Atatürk’ün Bandırma vapurundayız ve o vapurda olmaya devam edeceğiz. Onlar Damat Ferit’in devamıdır. Bizler ise Kuvayi Milliye ile birlikteyiz ve o ruhun devamıyız. Onlar Atatürk’e ölüm fermanını veren İstanbul Müftüsü Mustafa Sabrilerle birlikteler. Bizler ise Atatürk ve Kurtuluş Savaşı lehine fetvalar veren Ankara Müftüsü Rıfat Börekçi ile birlikteyiz. Onlar yine mafya ile birlikte ve işbirliği halindeler. Bizler bir ülkede namuslularda en az namussuzlar kadar cesaretli olmalıdır diyen İsmet İnönü ile birlikteyiz.”

CHP ŞEHZADELER VE YUNUSEMRE’DEN İMAMA TEPKİ

Manisa Adliyesi’nin önünde düzenlenen basın açıklamasında söz alan CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca ise, “Bir insan bağımsızlığa, özgür bir vatandaş gibi yaşamaya, geleceğe çağdaş bir ülkeye bırakmaya adamış bir kişiye neden hakaret etme gereksinimde bulunur anlamış değilim. Bunun araştırılması gereken bir konudur. Geçmişte bunları nasıl defettiysek, şimdide bunlar hakkında adaletimiz gerekeni yapacaktır. Cumhurbaşkanı en ufak hakarette gece yarısı evinden alıp dava eden adaletimiz, bu yapılan hakaretinde sonuçsuz bırakmayacaktır.” diye konuştu.

CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av.Yalçın Arcak ise şu ifadelere yer verdi; “Ayasofya Cami Atatürk’e hakaret edenlerin, Cumhuriyete karşı fitne ve fesat çıkartanların yuvası haline gelmiş. Biz Türkiye Cumhuriyeti savcılarını görevlerini yapmaya davet ediyoruz. Cumhuriyet savcısı isminden olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin savunan kişi anlamına gelmektedir. O imam hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Temennimiz ki Türkiye’nin Cumhuriyet Savcılarını o imam hakkında gerekli işlemi başlatmasıdır.”

Açıklamalardan sonra CHP’liler ve ADD Manisa Şubesi İstanbul Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camisi’nin eski imam hatibi Mustafa Demirkan hakkındaki suç duyuru dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim etti. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.