Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
11 Nisan 2022 Pazartesi 16:30
Adalet tecelli etti!..

MANİSA İÇİN YOLA ÇIKMIŞLARDI

Manisa Ortak Girişim Grubu, Manisa Valiliğinin öncülüğünde belediye, odalar, esnaf teşkilatları ve Manisa’nın önde gelen iş insanlarının yer aldığı 64 eşit-küçük pay sahibi ortaktan oluşan bir gruptu. Derdi, Manisa’ya yatırımlar kazandırmak, şehri geliştirmek olan Manisa Ortak Girişim Grubu, bazı kişi, kuruluş ve siyasi partilerin yönlendirmesi ve  iftiralarıyla haksızlığa uğradı. Yıllarca süren davalarda Manisa’nın önde gelen iş insanları yıpratıldı, çeşitli iftiralar atıldı. Manisa’da taş üstüne taş koymak isteyen Manisa Ortak Girişim Grubu, haklı davasını kazandı.


ŞİMDİ HESAP SORMA ZAMANI

Manisa Ortak Girişim Grubu Yönetim Kurulu yaptığı açıklamayla Yargıtay Ceza Kurulu’nun kararını duyurdu. Ortak Girişim Grubunun açıklamasında, “Biz; Devletimize, hukukun üstünlüğüne, adaletin mutlaka tecelli edeceğine inanıyorduk. Haklı olduğumuz kanıtlandı! Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Kurucu Yönetim Kurulu Üyelerimiz hakkındaki haksız ve dayanaksız mahkûmiyet kararını ortadan kaldırdı.Şimdi; kişisel çıkarları, bulundukları mevkilerin gücü ve medya propagandalarıyla Ortak Girişim’e ve Kurucu Yönetim Kurulumuza kara çalmaya kalkışanlardan, bize “harami” diyenlerden hesap sorma zamanı” ifadeleri yer aldı.

Manisa Ortak Girişim Grubu Yönetim Kurulu'nun açıklamasının tamamı şu şekilde: "

İftiraya uğramıştık; aklandık: biz kazandık!

Yargıtay Ceza Genel Kurulu,

Kurucu Yönetim Kurulu Üyelerimiz hakkındaki

haksız ve dayanaksız mahkûmiyet kararını ortadan kaldırdı!

Manisa Ortak Girişim Grubu; aralarında Manisa Valiliği Özel İdaresi, Manisa Belediyesi Besot AŞ, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Manisa Ticaret Borsası, Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odası gibi “Kamu Tüzel Kişiliklerinin” ve bunların yanı sıra Manisa’nın önde gelen sınaî ve ticarî işletmelerini temsil eden tüccarın yer aldığı 64 EŞİT-KÜÇÜK PAY SAHİBİ ortaktan oluşan ve Manisa’ya yatırımlar sağlamak amacıyla oluşan örnek bir girişimdir.

Kurucular arasında yer alan Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası gibi kurumlar, sayıları binlerle ifade edilen esnaf ve taciri temsil etmektedirler ve diğer kurucu ortaklarla birlikte, Manisa Valiliği ile Manisa Belediyesi’nin eşgüdümünde Manisa’ya yatırımlar yapmak, yatırımlar yapılmasını ve istihdam açılmasını sağlamak, kentsel gelişime katkıda bulunmak amacıyla bir araya gelmişlerdir.

Ancak bazı kişi, kuruluş ve siyasî partilerin farklı maksatlarla, Kamuoyu nezdinde, Ortak Girişim Grubu ve Değerli Üyelerimiz hakkında gerçeğe aykırı, yanlış yahut eksik haber, yorum ve yönlendirmeleri sebebiyle, iyi niyet ve fedakârlıkla bir araya gelen ortaklarımız ve özellikle de ilk Yönetim Kurulu üyelerimiz iftiraya/haksızlığa uğradılar.

Biz; Devletimize, hukukun üstünlüğüne, adaletin mutlaka tecelli edeceğine inanıyorduk. Haklı olduğumuz kanıtlandı! Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Kurucu Yönetim Kurulu Üyelerimiz hakkındaki haksız ve dayanaksız mahkûmiyet kararını ortadan kaldırdı!

Şimdi; kişisel çıkarları, bulundukları mevkilerin gücü ve medya propagandalarıyla Ortak Girişim’e ve Kurucu Yönetim Kurulumuza kara çalmaya kalkışanlardan, bize “harami” diyenlerden hesap sorma zamanı!

Manisa Kamuoyunda yakından takip edildiği üzere:

2005 senesindeki özelleştirme işleminden yaklaşık iki sene sonra, Manisa Pamuklu Mensucat’ın piyasa değeri kuruşla ifade edilen birkaç payını –sonradan kendi vekili olduğu anlaşılan- bir avukattan satın aldığı iddiasıyla, o tarihlerde Hâkim ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun beş üyesinden biri olan bir yüksek hâkim tarafından, «özelleştirme ihalesine fesat karıştırmak» «resmi evrakta sahtecilik» suçlamasıyla dönemin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Özelleştirme İdaresi yetkilileri ve Manisa Ortak Girişim ortakları hakkında şikâyette bulunulmuştur.

Bahsi geçen Yüksek Hâkim’in şikâyeti hakkında, hem Ankara, hem de Manisa Cumhuriyet Savcılıkları «herhangi bir hukuka aykırılık tespit edilmediği» gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişlerdir.

Yüksek Hâkim’in itirazı üzerine, Özelleştirme İdaresi yetkilileri ve Manisa Ortak Girişimi Kurucu Yönetim Kurulu üyeleri hakkında ceza davası açılmıştır; yargılama sırasında düzenlenen ve Sayıştay uzmanlarından oluşan Bilirkişi Kurulu Raporu ile «..ihale sürecinde hukuka aykırı bir uygulama tespit edilmemiştir» ve hem Özelleştirme İdaresi yetkileri, hem de ilk Yönetim Kurulu üyelerimiz hakkında beraat kararı verilmiştir.

Bahsi geçen Yüksek Hâkimin temyizi üzerine, ihaleye hazırlık döneminde değerleme işlemi yapan firma yetkilileri hakkındaki şikâyetlerin de araştırılması gerekeceği gerekçesiyle beraat kararı bozulmuştur.

Bozma kararından sonra, Ankara Mahkemesince, ilk Yönetim Kurulu üyelerimiz hakkında mahkûmiyet kararı verilmiştir.

Yargıtay’ca onanan bu mahkûmiyet kararı hakkında ilk Yönetim Kurulu üyelerimizin itiraz kanun yolu başvurularının incelenmesi henüz sonuçlanmadan kararın infazına geçilmiş, Manisamızın en kıymetli en önde gelen tacirleri arasında yer alan üyelerimiz cezaevine girmişlerdir.

Biz; Devletimize, hukukun üstünlüğüne, adaletin mutlaka tecelli edeceğine inancımızı hiç kaybetmedik: Haklı olduğumuz kanıtlandı!

Önce; Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca, söz konusu mahkûmiyet hükmünün kaldırılması için itiraz kanun yoluna başvurulması talebimiz kabul edildi ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca, Kurucu Yönetim Kurulu üyelerimiz hakkındaki mahkûmiyet hükmünün kaldırılması itirazında bulunuldu; Başsavcılığın yirmi sayfayı aşan ayrıntılı itirazında; yargılamaya konu özelleştirme ihalesinde herhangi bir suçun unsurlarının dosyada oluşmadığı, “şikâyetçi” durumundaki HSYK üyesi Yüksek Hâkimin şikâyet ve Kamu davasına katılma hakkının ve temyiz ve itiraz haklarının olmayacağı, mahkûmiyet kararı gerekçesinin son derecede yetersiz olduğu açıklandı.

Sonra; Yargıtay’ın “ceza yargılaması” kademeleri bakımından en yetkili kurulu olan Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun 29.06.2021 tarihli kararıyla Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı kabul edildi ve Kurucu Yönetim Kurulu Üyelerimiz hakkındaki haksız ve dayanaksız mahkûmiyet kararı kaldırıldı.

Nihayet, Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun anılan kararı uyarınca, Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesinin 16.02.2022 tarihli kararıyla, Kurucu Yönetim Kurulu üyelerimiz hakkındaki mahkûmiyet hükmü tüm sonuçlarıyla ortadan kaldırıldı, 2022’Mart ayı itibariyle hukukî süreç sona erdi, ortadan kalktı.

Bahsi geçen Yüksek Hâkim’in, Manisa Ortak Girişim Grubu’nun tüm üyeleri hakkındaki şikâyeti de geri çevrildi ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca üyelerimiz hakkındaki şikâyete ilişkin “kovuşturmaya yer olmadığına” karar verildi.

Yukarıda açıkladığımız üzere, biz; Devletimize, hukukun üstünlüğüne, adaletin mutlaka tecelli edeceğine inancımızı hiç kaybetmedik.

Zira, yargılamaya konu iddia; değer tespiti yapılması, ilân verilmesi, şartnâme ve tanıtım dokümanı hazırlanması gibi Özelleştirme İdaresi’nin ihaleye hazırlık dönemine ilişkindir; o dönemde Manisa Ortak Girişim Grubu teşekkül dahi etmemiştir.

Hayli uzun ve meşakkatli yargılama sürecinde sonucu itibariyle adalet tecelli etmiştir.

Manisa’lı kişi, kurum ve kuruluşlardan oluşan ve Manisa’nın gelişmesine hizmet ve yatırımlar temin etmek maksadıyla bir araya gelen, bugün 64’ü bulan

Değerli Ortaklarımızın, haksız ve dayanaksız eleştirildiklerini, haksız suçlamalara muhatap kaldıklarını, aileleri ve çalışanlarıyla birlikte ağır maddî ve manevî zarara uğradıklarını, şimdi, kişisel ikballeri için sahip oldukları sıfat ve imkânları haksız ve izansız kullananların hukuk önünde hesap verme zamanlarının geldiğini, Değerli Manisalı Hemşerilerimizin bilgi ve değerlendirmelerine saygıyla sunarız.

Manisa Ortak Girişim Anonim Şirketi

Yönetim Kurulu"

Son Güncelleme: 11.04.2022 16:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.