Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
29 Ekim 2020 Perşembe 12:27
97 yıllık Cumhuriyet coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında korona virüs salgını nedeniyle bu yıl ilk defa protokol bayramlaşması Valilik binası dışında yapıldı. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz tebrikleri kabul etti. Valilik önünde düzenlenen törenin ardından meydanda Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı önünde de tören yapıldı. Törene Vali Yaşar Karadeniz, MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti Milletvekilleri Semra Kaplan Kıvırcık, Tamer Akkal, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, 1’inci Komando Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sabahattin Kalkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, kaymakamlar, belediye başkanları, siyasiler, STK’lar, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. Öğrenciler dev Türk bayraklarıyla alanı süsledi, mehter takımı da marşlar çaldı. Cumhuriyet sevincini yaşayan çocuklar Atatürk anıtına karanfil bıraktı.

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz konuşmasında Cumhuriyet Bayramını kutladı. Vali Karadeniz, “Aradan geçen 97 yıl Cumhuriyetimizin ve devletimizin hızlı bir şekilde gelişmesini sağlamıştır. Hem sanayi, hem de tarım ve hizmet sektörlerinde önemli gelişmeler olmuştur. 97 yıllık hızlı gelişme sağlanmasının temel lokomotifi cumhuriyettir. Cumhuriyetin ve demokrasi milletimizle özdeşleşmiştir. Milli iradeye bağlı yönetim arzusu Türk milletinin artık vazgeçemeyeceği değerlerinin başında yer almaktadır. Demokrasi ile taçlandırılmış Cumhuriyetimiz bölgemizde güç ve denge unsuru olmamızı sağlamıştır. Cumhuriyetin 97 yıllık yolculuğunda önümüze birçok engeller çıkarıldı. Darbeler, darbe teşebbüsleri, terör örgütlerinin faaliyetleri bu engellerin başını çekti. Milletimiz el ele vererek her bir krizden daha güçlü olarak çıktı” diye konuştu.

Manisa Kültür ve turizm İl müdürü İbrahim Sudak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili kutlama  mesajını okudu. Konuşmaların ardından halk oyunları ile devam etmesi beklenen program şiddetli sağanak yağış nedeniyle yarıda kesildi.Nermin UÇTU

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.