Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
02 Ekim 2020 Cuma 12:05
8 ameliyat geçirdi, yüzerek hayata tutundu

Nermin UÇTU'nun ÖZEL HABERİ

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki Ferzan Özkan, omurga açıklığıyla dünyaya geldi.Spina Bfida hastalığı ve skolyozu bulunan genç kız, hayatı boyunca 8 ameliyat geçirdi. Her ameliyattan sonra büyük acılar çekti. İlk ameliyatını omurga açıklığının kapatılması için doğumundan 2 ay sonra olan Ferzan Özkan, “ Omurga eğriliğim için yüzmenin iyi olacağını söylediler. Annemin de teşvikiyle yüzme sporuna başladım. 2014 yılında yüzme antrenörü Şule Şenyoğurtçu ile birlikte antrenmanlar yaptım ve suyu çok sevdim. İnsanlar yapamazsın diyorlardı ama ben yılmadım. Yüzmeye başladıktan bir sene sonra yarışlara katıldım.Katıldığım ilk Türkiye şampiyonasında 4 altın madalya kazanarak döndüm. Toplam 11 madalyam var, 5 tanesi Türkiye birinciliği. Özgüvenim yerine geldi. Bir şeyi engelli olarak yapıp başarabildiğimi görmek mutluluk verdi” dedi.

“KOLLARIM BENİM HER ŞEYİM”

Yüzmenin kendisine çok iyi geldiğini ve hastalığı için de çok faydalı olduğunu dile getiren Ferzan Özkan, “Bütün kaslarım suyun içinde aynı anda çalışıyor. Ben bacaklarımı ve göğsümü yüzerken kullanamıyorum. Sadece kollarımı kullanabiliyorum. Boynumdan kalçaya kadar dümdüz bir platin var. Kollarım benim hayattaki her şeyim. Ama kendimi suda balık gibi özgür hissediyorum. Suda çok mutluyum” diye konuştu. Omurgasında 117 derece eğrilik olduğunu ifade eden Ferzan Özkan, yüzmede kazandığı şampiyonluklar sayesinde pahalı bir ameliyat olan skolyoz ameliyatı da oldu. Ferzan Özkan, “Skolyoz benim hayatımı çok zorlaştırıyor. Ameliyat olmam gerekiyordu, bu ameliyat pahalı bir ameliyattı. Ama yüzmede başarılarımı duyanlar bana sponsor oldular ve ben de ameliyat oldum” diye konuştu.

HEDEFİ MİLLİ TAKIM

Çok azimli olduğunu dile getiren Ferzan Özkan, ilk hedefinin milli takıma girmek olduğunu söyledi. Ferzan Özkan, “Milli sporcu olup dünya şampiyonasına gitmek istiyorum. Ben bunu yapabileceğime inanıyorum. Bu zamana kadar insanların yapamaz dediği birçok şeyi yaptım. Bunu da yaparım” dedi.

Kızına her zaman destek olan anne Zeynep Özkan da, Ferzan’la gurur duyduğunu söyledi. Engellilere fırsat verildiğinde birçok şeyi başarabileceklerini Ferzan’ın gösterdiğini dile getiren anne Özkan, her zaman destek olacağını ifade etti. Kızının başörtüsü kullandığını anlatan Zeynep Özkan, “ Ferzan’ı Allah’ın emaneti bir hediyesi olarak görüyoruz. O benim için hiçbir zaman engelli değil. Her şeyi yapabilir, başarabilir. Yüzme şampiyonalarında kıyafetler nedeniyle bazen sorunlar yaşıyoruz. Ayrıca bütün rakiplerinde suda kayan mayo var, fiyatı yaklaşık 1500 lira. Bu konuda sponsor olurlarsa kızım çok mutlu olacak” diye konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.