Editör
Editör
11 Ağustos 2017 Cuma 03:20
41 işadamı daha topun ağzında!!!

Sümerbank Davası’nda ceza alan Ortak Girişim Grubu Yönetim Kurulu’nun ardından HSYK Eski Üyesi Ali Suat Ertosun’un; Ortak Girişim Grubu’nu oluşturan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Manisa Ticaret Borsası, Manisa Ziraat Odası, Manisa Esnaf Odası, Manisa Belediyesi, Manisa Valiliği ve Manisa’nın en önde gelen 47 sanayici ve işadamı hakkında;  ayrıca aralarında dönemin Başbakanı Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan, dönemin Ulaştırma Bakanı Başbakanı’mız Binali Yıldırım, dönemin Dışişleri Bakanı Ali Babacan, dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın da aralarında olduğu kişi ve kamu kurumları hakkında suç duyurusunda bulunduğu iddia edildi.

Sümerbank Davası’nda Ortak Girişim Grubu Yönetim Kurulu’nun ceza almasının ardından; Ali Suat Ertosun’un Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun üyesi olduğu dönemde, Manisa’da deprem yaratacak bir suç duyurusunda daha bulunduğu, Manisa’nın çok önemli 6 kurumu, kentin tanınmış iş adamları ve başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım gibi halen Türkiye Cumhuriyeti’nin zirvesinde görev yapan bir çok bürokrat hakkında da suç duyurusunda bulunduğu iddia edildi.

HSYK eski Üyesi Ali Suat Ertosun’un, Manisa Pamuklu Mensucat özelleştirme işlemi hakkında 2005 yılı ve sonrası “Görevi ihmal, görevi kötüye kullanmak, ihaleye fesat karıştırmak, resmi evrakta sahtecilik, vergi usul kanuna aykırılık” isnatlarını içeren şikâyetinin Ankara 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildiği ve dönemin Özelleştirme İdaresi başkan ve yetkilileri hakkında resmî evrakta sahtecilik suçundan yargılanmak üzere ceza davası dosyası açıldığı ve Mahkeme’ce Manisa Ortak Girişim Grubu mensupları hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunulduğu öne sürüldü.

İŞTE MANİSA’NIN EN ÖNEMLİ O KURUMLARI; 

Ali Suat Ertosun’un Sümerbank Davası’nda suç duyurusunda bulunduğu Manisa’nın çok önemli kurumlarının listesi şöyle; Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Manisa Ticaret Borsası, Manisa Ziraat Odası, Manisa Esnaf Odası, Manisa Belediyesi’ni temsilen BESOT ve Manisa Valiliği Özel İdaresi.

HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULAN 38 İŞ ADAMI;

Ertosun’un, Ortak Girişim Grubu’nun Müteşebbis Heyeti’nin yanı sıra suç duyurusunda bulunduğu 38 Manisalı işadamının listesi ise şöyle; Hüseyin Eryüksel, Ertürk Pamuk ve Üzüm İşletmesi, Sadık Özkasap, Ahmet Tarık Almış (vefat etti), Semih Vardarer, Öner Yeşilkaya, Nizameddin Etyemez, Dündar Çiloğlu, Selahaddin Yayman, İrfan Eryüksel, Alkan Kaya, Bekir İçier, Oğuz Sümer, Bekir Kılınç, Halis Teker, Közer Tekstil, Ergun Türek, Mehmet Gürleyen, Güner Kayın, Şeref Dikyar, Hüseyin Ertekin, İsmail Akdede, Tayfun Hassümer, Mehmet Çözel, Şenol Saraçoğlu, Selçuk Sezen, Mahmut Şentürk, Muzaffer Çakmak (vefat etti), Erdal Dursun, Yaşar Necati Taylan, Ali Zorcesur, Ünal Pehlivan, Kenan Yaralı, Ayhan Okur, Ali Rıza Dane, Özer Yerkazanoğlu, Tahsin Çambel, Ömer Durmaz, Cemal Hasvatan, Mustafa Özer ve Adnan Özgürler…

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesinin 17.07.2017 tarihli suç duyurusu üzerine başlatılacak soruşturmanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülmesi bekleniyor.

ERTOSUN HIZINI ALAMADI, DEVLETİN ZİRVESİNE DE YÜKLENDİ

Ertosun’un şikayetleri üzerine, Manisa’daki isimlerin haricinde konu ile ilgisi olduğunu iddia ettiği Ankara’daki Devletin zirvesine de yönelik suç duyurusunda bulunulan ve Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesinin 2017/311 Esas sayılı dosyasında yargılanacak olan dönemin Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanı, Değer Tespiti Komisyonu ve İhale Komisyonu Başkanı ve üyeleri olan bürokratlar şunlar: Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (Ö.İ.B) Başkanı Metin Kilci,(Ö.İ.B) İhale Komisyonu Üyesi Sami Ölmez Toprak,(Ö.İ.B) İhale Komisyonu Üyesi Nadir Aksoy,(Ö.İ.B) İhale Komisyonu Üyesi Önder Kocabay,(Ö.İ.B) İhale ve Değer Tespit Komisyonları Üyesi Celaleddin Okçu,(Ö.İ.B) Değer Tespit Komisyonu Üyesi Ahmet Aksu,(Ö.İ.B) İhale ve Değer Tespit Komisyonları Üyesi Aziz Gökçe,(Ö.İ.B) İhale ve Değer Tespit Komisyonları Üyesi Adnan Gürdal,(Ö.İ.B) Değer, Tespit Komisyonu Üyesi M. Şükrü Doğan.

RAKAM MANİSA EKONOMİSİNİ YERLE BİR EDECEK CİNSTEN

HSYK Eski Üyesi Ali Suat Ertosun’un Sümerbank Davası ile ilgili Manisa’da deprem yaratan suç duyurusunda yer alan Manisa’nın en önde gelen sanayici ve işadamlarının verecekleri tepki ise merak konusu oldu. Çünkü kişi başı hapis cezasının yanı sıra 77’şer trilyon lira cezasının da gelmesi iddialar arasında. Ve İddialar doğru çıkarsa Manisa’daki esnaf ve işadamlarına toplamda 3 milyar 465 milyon lira; yani eski parayla 3 katrilyon 465 trilyon liralık ceza gelmesi söz konusu. Bu rakam, Manisa ekonomisini çökertmek için büyük bir tehdit durumunda. Adli tatilin sona ermesinin ardından Manisa’da ne gibi gelişmeler olacağı en büyük soru işareti.