04 Ekim 2017 Çarşamba 13:59
Yunusemre ilçesine yeni bir sanayi sitesi kazandırılıyor

Yunusemre Belediyesi, ilçeye yeni bir sanayi sitesi yapmak için çalışmalarına hız verdi. Uzunburun ve başka mahallelerde yapılması planlanan küçük ve orta ölçekli sanayi sitesi projesi için meclis, Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye yetki verirken, mahallenin toplu konut alanı ilan edilmesi de oy çokluğuyla meclisten geçti.

Yunusemre Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısının ilk oturumu Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi başkanlığında yapıldı. Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda 22 madde görüşülürken; toplantıda 2018 yılı performans programı gündeme geldi. Karar görüşülmek üzere ilgili komisyonlara sevk edildi. TOKİ ve Manisa’daki kamu kurum ve kuruluşlar, esnaf odaları işbirliği ile Manisa Valiliği öncülüğünde, Yunusemre Belediyesi, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Manisa Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği ve esnaf kuruluşları temsilcileriyle yapılacak protokolde Yunusemre Belediyesi adına imza atma yetkisinin belediye başkanına verilmesi ve Uzunburun’un toplu konut alanı ilan edilmesi maddeleri de meclisin gündemindeydi. Konuya ilişkin söz alan Başkan Çerçi, bu konuda yoğun bir çalışma yürütüldüğünü ve ciddi bir mesafe alındığını dile getirdi. Karar oy çokluğuyla meclisten geçerken; Akgedik ve Gürle toplu konut alanlarından sonra hem küçük hem orta ölçekli sanayi siteleri yapabilmek hem de oradaki esnaf ve çalışanlara konut inşa etmek amacıyla Uzunburun’un toplu konut alanı ilan edilmesine ilişkin maddeye geçildi. Konuya ilişkin meclis üyelerini bilgilendiren Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya çalışmaların hangi aşamada olduğuna dair bilgi verdi. Karar, oy çokluğuyla meclisten geçti. Meclis, bu yıl da amatör spor kulüplerine desteğini sürdürerek ilçe sınırları içerisinde faaliyette bulunan 18 futbol kulübüne ayni ve nakdi yardım etme kararı aldı. Başkan Çerçi, meclis üyelerini bu yıl 3’üncüsü 16-22 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Yunusemre Günleri etkinliklerine davet etti. Dünyaca ünlü Türk düşünürünü bu yıl da adına yaraşır bir şekilde anmaya hazırlandıklarını aktaran Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, düzenlenecek etkinliklerde meclis üyelerini aralarında görmekten mutluluk duyacaklarını söyledi.

Meclis, bütçe görüşmelerini tamamlamak amacıyla 2. oturumunu 19 Ekim Perşembe Günü saat 18.00’de yapacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.