Editör
Editör
17 Nisan 2018 Salı 11:50
Türkiye'nin gündemi erken seçim

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ""Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi henüz tam devreye girmedi. Türkiye'nin 3 Kasım 2019'a kadar dayanması kolay değildir. 3 Kasım 2019'u beklemek mümkün değildir. Seçim 26 Ağustos 2018 tarihinde yapılsın" dedi. Bu konuşma Türkiye'nin gündemine oturdu. Peki tarihin önemi ne ? Tarih, Kurban Bayramı tatiline genk geliyor. Bu yıl Kurban Bayramı, 21-22-23-24 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek. 24 Ağustos, Cuma gününe denk geliyor. Kurban Bayramı'na tatil olarak değerlendirecek vatandaşlar, 25-26 Ağustos Cumartesi ve Pazar günlerini de tatil planına ekleyecekti. Fakat Bahçeli'nin 26 Ağustos Pazar'ı işaret etmesi, işleri değiştirdi. Gelişmelerin devamı merak konusu olurken, en büyük merak ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın nasıl bir tavır takınacağıydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmaya çıkmadan önce 'Yarın Bahçeli ile görüşeceğim' dedi. Ardından konuşmaya çıktı ve 2 kez 'Kasım 2019' vurgusu yaptı. Bu vurgulama, beklentileri frenledi. CHP, 'Biz hazırız, ülke iyi yönetilmiyor' dedi. İYİ Parti'den de aynı mesajlar geldi. Olası erken seçim durumunda Recep Tayyip Erdoğan ve Meral Akşener başkan adayları. CHP'nin adayı henüz belli değil ama 'en kısa sürede çalışmalarımızı tamamlarız, halkımız ferah olsun' ifadesi kullanıldı.


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilleri seçimlerinin erkene alınarak 26 Ağustos 2018 tarihinde yapılması mesajını verdi. Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi henüz tam devreye girmedi. Türkiye'nin 3 Kasım 2019'a kadar dayanması kolay değildir. 3 Kasım 2019'u beklemek mümkün değildir. 3 Kasım 2019'a kadar ulaşmak her dakika zorlaşmaktadır. Partimiz mahalli idareler seçimleri hariç geçerli olan Cumhur İttifakı vardır. Türkiye'nin bekası açısından Cumhur İttifakı'nın korunması elzemdir. İttifakın başarıyla seçimlerden çıkması için toplumsal olayların iyi takip edilmesi, atılan adımların verilere göre atılması gerekmektedir. Türkiye'nin, ABD, Fransa, İngiltere ile ilgili kurulan ilişkiler değişime uğramıştır. Ülkemizin Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne geçmesi acil bir hal almıştır. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nden sonra neyle muhattap kalacağı belli değildir. Mahalli idareler seçimlerindeki kutuplaşmaların 3 Kasım'a nasıl yansıyacağı az çok malumunuzdur. Bu riski kaynağında kesmek başlıca amacımızdır. Önümüzde 2 seçim vardır. Ya normal tarihi beklenecek. Ya da milli mecburiyetten dolayı seçimleri erkene çekilecektir. Bilinmelidir ki, gerekli uyum yasalarının çıkarılmasının ardından MHP seçimlerin erkene alınmasından yana takdirini kullanmaktadır. Teklifimiz şudur; 26 Ağustos 2018 günü Türk milleti yeni bir zafer ruhuyla sandığa gidip hem cumhurbaşkanını hem de milletvekili genel seçimiyle Türkiye düşmanlarına gereken dersi vermesi en makul, en demokratik, en akılcı yoldur. Seçimse isteğiniz hodri meydan. Sandık er meydanıdır, mertliğin kaynağıdır. Biz meydandan kaçmadık. Türkiye'ye pusu kuranları pususunda boğalım. Tercih büyük Türk Milleti'ne aittir. Ne istiyorsak Türk Milleti içindir. Ne amaçlıyorsak Türk Milleti'nin lehinedir" şeklinde konuştu. 

CHP: 'HODRİ MEYDAN, BİZ HAZIRIZ, ÜLKE İYİ YÖNETİLMİYOR'

Bahçeli’nin açıklamalarına ilk tepki CHP’den geldi. CHP Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, “Hodri meydan” meydan derken, seçime hazır olduklarını dile getirdi. Tezcan, “Türkiye’nin içine sokulduğu tek adam rejiminden kurtuluş yolu seçimdir. Biz her zaman seçime hazırız. Bu sefer seçim kararını tek adam koalisyonunun sözcüsü verdi. Hükümet sözcüsü belli, Bekir Bozdağ, AKP sözcüsü bellidir, Mahir Ünal ve tek adam koalisyonunun sözcüsü de Devlet Bahçeli” ifadesini kullandı. Tezcan, “Bu tek adam koalisyonunun baş aktörü ne diyor ona bakmak gerek. Onu merak ediyoruz. Türkiye’yi bu durumdan çıkaracak tek yolun seçim olduğuna inanıyoruz. Hodri meydan Türkiye’yi kurtarmaya hazırız” dedi.

İYİ PARTİ: İKTİDARIN HEZİMETİNİN DAHA ERKEN OLMASININ ÖNÜNÜ AÇACAKTIR

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan da seçime hazır olduklarını söyledi. Türkkan, “Erken seçim senaryosu bugüne kadar AKP dışından gelişti. Nitekim erken seçimi de iktidarın küçük ortağı açıkladı. Erken seçim bu iktidarının hezimetinin daha erken olmasının önünü açacaktır. Türk milletinin mevcut iktidardan kurtulmasını sağlayacaktır. Milletimize hayırlı olsun, İYİ Parti olarak bizi de mutlu etmiştir” dedi. Türkkan, partisinin seçime katılmasıyla ilgili soruya da, “Seçime katılmamızla ilgili hiçbir sıkıntı yok. Biz hazırız” yanıtını verdi.

Son Güncelleme: 17.04.2018 12:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.