Editör
Editör
08 Haziran 2022 Çarşamba 15:28
Trakya'ya yapılacak canlı hayvan sevklerine ilişkin duyuru

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr’de yer alan duyuruya göre; 

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Trakya'ya yapılacak canlı hayvan sevklerine ilişkin duyuru yayınladı.

Duyuruda, "Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen bulaşıcı hayvan hastalıklarının kontrol altına alınması ve eradikasyonu amacıyla yapılan yoğun aşılama, farkındalığı artırıcı eğitim, bilgilendirme ve hayvan hareketlerinin etkin kontrolü sonucu Trakya 27 Mayıs 2010 tarihinde “Şap Hastalığından Aşılı Arilik” statüsü kazanmış, 01 Mart 2021 tarihinden itibaren ise “Koyun Keçi Vebası Hastalığından Korunmuş Bölge” ilan edilmiştir.

Trakya’nın Şap Hastalığından ari bölge olması, “Koyun Keçi Vebası Hastalığından Korunmuş Bölge olması nedeniyle bu bölgeye yapılacak hayvan sevklerinde bölgenin arilik statüsünün korunması amacıyla yurt genelinde tedbirler alınmıştır. Elde edilen başarının sürdürülebilirliği için Trakya’ya yapılacak hayvan sevklerine ilişkin usul ve esaslar aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir." denildi.

Trakya'ya yapılacak canlı hayvan sevklerine ilişkin düzenlemeleri içeren duyuruyu görmek için tıklayınız.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.