05 Mart 2017 Pazar 09:38
Stres atarken gelir sağlıyorlar

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde açılan ahşap dekoratif süsleme kurslarına katılan kadınlar bir yandan stres atarken bir yandan da gelir elde ederek aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Yunusemre Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve bugüne kadar 8 mahallede açılan Hanımlar Lokallerinden biri olan Topçuasım Mahallesi Hanımlar Lokali’nde açılan ahşap dekoratif süsleme kursuna katılan yaklaşık 20 kadın bir yandan stres atıp sosyalleşirken, bir yandan da kendi ürettiklerini sosyal medya hesapları üzerinden satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

Temmuz ayından beri Topçuasım Hanımlar Lokali’nde ahşap dekoratif süsleme dersleri veren Yunusemre Halk Eğitim Merkezi’nde görevli öğretmen Dilek Tütüncü, “Yaklaşık 20 kursiyerimiz var. Ahşap dekoratif süsleme kursu adı altında 312 saatlik bir kurs. Kursiyerlerimize çeşitli teknikler tanıtıyoruz. Bunun haricinde yenileme çalışmalarımız var. Sipariş çalışan kursiyerlerimiz var. Birkaç arkadaşımız sipariş almaya ve satmaya başladı. Kendileri üretip satıyorlar. Sosyal medya üzerinden de satışlar yapan var” dedi.

“Moralsizdim kursa başladım”

Kurslara 2016 yılının eylül ayından bu yana devam eden Zeynep Nur İnce isimli kursiyer ise şunları söyledi:

“Buraya gelişim aslında değişik oldu. Yaptığım bir iş görüşmesinden sonra kendimi çok moralsiz hissettim ve burada Ayşe Hanımla görüştüm. Ayşe Hanım bana moral verdi. ‘Öğretmenimiz çok iyi gel seni kursa yazdıralım’ dedi. ‘Hem kafanı dağıtmış olursun hem kendine ek gelir sağlarsın’ dedi. O şekilde geldim ve çok mutluyum. Gelmek isteyen, düşünen ‘Başlasam mı?’, ‘Elim yatkın mı’ diye düşünmesin kimse. Kesinlikle burada hem stresinizi atıyorsunuz, hem ek kazanç sağlıyorsunuz hem de keyifli vakit geçirerek sosyalleşiyorsunuz.”

“Burası bana terapi gibi”

Kendilerine yardımcı olan ve kursların açılmasına katkı sağlayanlara teşekkür eden kursiyer Arzu Vural, “Burası bana terapi gibi. Arkadaşlıklar, dostluklar bambaşka. Gerçekten burası ayrı bir dünya. Eski kiremitlerin içinde, boyaların içinde nefes alıyorum. Eski köy kiremitlerini kullanıyorum. Tamamen geri dönüşüm malzemeleri var. Köpükler, çay çöpleri, otlar, çöpler derken kiremitler hayat buldu, canlandı. Tamamen masrafsız bir geri dönüşüm eseri” diye konuştu.

Kiremitlere Bodrum Evi modeli uygulayan Vural, yumurta kabukları, strafor köpüğü, palamut kabuğu ve kargıları kullanarak eski kiremitleri birer tabloya dönüştürdüğünü anlattı.

“Depresyon ilaçlarını bırakanlar var”

Yunusemreli bayanların açılan kurslardan çok memnun olduklarını belirten Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur ise şunları söyledi:

“Zaman zaman kültür müdürümüz Şaver Hanımla Hanımlar Lokallerindeki bayanlarımızı ziyaret ediyoruz. Orada güzel dostluklar var, güzel paylaşımlar var. Özellikle bize söyledikleri şu oluyor; ‘Depresyon ilaçlarını bıraktık, burada terapi oluyoruz. Burada yeni arkadaşlıklar, dostluklar ediniyoruz. Biz onlara zaman zaman geziler düzenliyoruz. Lokal dışında da sosyal faaliyetlerini geliştirmelerine destek olmaya gayret ediyoruz. Biz onlarla mutluyuz. Bayanlar her ne kadar bir anne, bir eş olarak sosyal hayatta, ailevi hayatta ayaklarının üzerinde durduğu sürece hem başta çocuklarına, ailesine ve topluma daha yararlı olacağını düşündüğümüz için sosyal belediyecilik noktasında Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Çerçi’nin isteği ve talebiyle biz de canla başla bu konuda çalışmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.