02 Ekim 2017 Pazartesi 17:03
Selendi’de imamlar aşure dağıttı

Selendi İlçe Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Muharrem ayı münasebetiyle Çarşı Camisinde cemaat ve ilçe esnafının katkılarıyla Aşure etkinliği düzenledi.

Aşure etkinliği ilçedeki imam hatiplerinin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem’in aşure ayı olması nedeniyle cami cemaati ve vatandaşın kaynaşmasını sağlamak için düzenlenen Aşure etkinliğine katılım yoğun oldu. İlçe Vaizi Müftü vekili Ali Yılmaz, Muharrem ayının Müslüman alemi için ayrı bir önemi olduğunu söyledi. Bu ayda birlik ve beraberliğin pekiştirildiğini ifade eden Yılmaz, cami cemaati ve ilçe esnafının katkıları ile aşure dağıttıklarını belirtti.

İlçe Kaymakamı Ahmet Özdemir, "Camiler sadece ibadet yapma yeri değil geçmişten günümüze kadar vatandaşlarımızın toplumun biraraya getireceğini vatandaşlarımızın dertlerini, dileklerini danışması gereken hususları danışabildikleri, bu kapsamda geçmişten günümüze akseden o güzellikleri, bereketleri, o muhabbetleri tekrar yansıtabilmeleri için bugün öğlen namazında Çarşı Camimizde bir araya geldik. Bu kapsamda Muharrem Ayının birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize katkı sağlamasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Muharrem ayında Aşure Günü ve geleneği asırlardır yaşatılmakta. Bugünler toplumda birlik ve beraberliği pekiştirmeye vesile oluyor. Vatandaşlarımızla bir arada olmak adına güzel bir etkinlik. İnşallah bundan sonra da bu tür etkinlikleri devam ettireceğiz." dedi.

Aşure etkinliğine İlçe Kaymakamı Ahmet Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Kd. Başç. Mehmet Akcakaya, AK Parti’nin bu ay yapılacak olan kongrede başkanlık için tek aday olarak seçime girecek olan ismi Şeref Kaçar, İlçe Emniyet Amiri Metin Demirel, Müftü vekili Ali Yılmaz, İmam hatipler, Kurum Amirleri, oda başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.