23 Aralık 2018 Pazar 15:09
Sarıkamış şehitleri Spil’in zirvesine yapılan yürüyüşle anıldı

Genel merkezi Manisa’da bulunan Sarıkamış Şehitleri Yaşatma ve Dayanışma Derneği tarafından Sarıkamış şehitlerini anmak için düzenlenen yürüyüşe 21 sivil toplum kuruluşu destek verdi. Yürüyüşün sonunda 1517 metre rakımlı Spil Dağı’nın zirvesinde şehitler için saygı duruşunda bulunuldu.

Sarıkamış Şehitleri Yaşatma ve Dayanışma Derneği Genel Merkezi tarafından Sarıkamış şehitlerini anmak için organize edilen yürüyüşe Manisalı 21 sivil toplum kuruluşu destek verdi. Yüzlerce sivil toplum kuruluşu üyesinin katıldığı yürüyüş öncesi bir açıklama yapan derneğin Kurucu Genel Başkanı Öztürk Demir, “Bugün 23 Aralık. Sarıkamış Harekatı’nın başlama tarihi dündü. Biz bugün Allahuekber Dağları’na çıkar gibi Spil Dağı’na yürüyüş yapacağız. Yaklaşık 21 STK ile beraber Spil Dağı’nda bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Bu yürüyüşün amacı Sarıkamış’ta yaşanan o dramı, o acıyı, askerlerimizin, şehitlerimizin yaşamış oldukları o günü bir nebze olsun yaşamak ve anlayabilmek için buradayız. Faik Çavuş’un dediği gibi yanımızdaki arkadaşlarımızı göremeden yürüdük. Onlar arkamıza bakmadan yürüdük, çünkü hepsi donarak şehit oldu. Biz de o günü anmak için bugün Spil Dağı’ndayız” dedi.

Şehitleri anma yürüyüşü 1517 metre yüksekliğindeki Spil Dağı’nın zirvesinde son buldu. Katılımcılar, zirvede Türk bayrağı açıp saygı duruşunda bulunarak, hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudu.

Son Güncelleme: 24.12.2018 14:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.