12 Ocak 2018 Cuma 15:35
Sancaklıuzunçınar’ın 50 yıllık içme suyu terfi hattı yenileniyor

MASKİ Genel Müdürlüğü, Şehzadeler Sancaklıuzunçınar Mahallesi’nin eskiyen içme suyu terfi hattını yenileyerek vatandaşları kesintisiz suya kavuşturmak için çalışmalarına başladı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, il genelinde uzun yıllardır kullanılan eski altyapılardan kaynaklı sıkıntıları ortadan kaldırmak amacıyla mesaisini sürdürüyor. Bu kapsamda MASKİ, Şehzadeler ilçesine bağlı Sancaklıuzunçınar Mahallesi’nin deforme olan içme suyu terfi hattını yenilemek için de çalışma başlattı. Zaman içerisinde zeminin aşınmasıyla su borularının yüzeye yaklaşarak tahrip olması nedeniyle zarar gören 2 buçuk kilometrelik hat, İçme Suyu Dairesi Başkanlığı ekiplerince yeni ve sağlıklı borularla değiştiriliyor.

Sancaklıuzunçınar Mahalle Muhtarı Selvet Çoşkuner, “Mahallemizdeki cazibeli su kaynağımızdan gelen hat, yıllar önce kendi imkanlarımızla imece usulüyle döşediğimiz hattı. Nereden baksanız bir 50 senelik vardır. Tabi o zamanlar kepçemiz, dozerimiz olmadığı için çapalarla kazabildiğimiz kadar kazıp döşemiştik. O yüzden de pek derinde değildi. Zaman içinde de iyice üste çıkmaya ve de kireç bağlamaya başladı borular. Kireç tabakasından dolayı sularımız az akmaya başladı. Şimdi bu borular MASKİ tarafından sağlıklı şekilde yeniliyor. Şehzadeler halkı olarak, Cengiz Başkanın çalışmalarından memnunuz. İçme suyu ve depo konularında yaptıkları çalışmaları özellikle takdir ediyoruz. Depolarımız tek tek yenilendi. Hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.